Aplle iOS 18.2'i geliyor: iPhone'lara gelecek yeni özellikler neler?

Yayın Tarihi: 01 Eylül 2024 Pazar 23:46:00

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2024 Pazar 23:46:00

Apple, iOS 18'i tanıtırken aktardığı bazı özellikleri iOS 18 ve hatta iOS 18.1 beta sürümlerinde vermedi. Peki iOS 18.2 ile neler geliyor? İşte yanıtı…

Aplle iOS 18 ile beraber gelecek özellikler arasında daha önce beklenenlerin dışında bir dizi yeni özellik de geliyor. İşte iPhone'lara gelmesi beklenen özellikler;

CHATGPT İÇİN ÖZEL ENTEGRASYONU

OS 18 ile Siri, ChatGPT desteği kazandı. Apple, ChatGPT'yi işletim sistemine entegre ettiğinden yapay zekayı OpenAI hesabı olmasa bile kullanabilecek. ChatGPT, Siri'nin cevaplayamayacağı türden soruları cevaplayacak şekilde kullanıcıların hizmetine sunulacak.

GENMOJİ GELİYOR

Emoji'leri yepyeni bir seviyeye taşıyan Genmoji'ler, bir açıklamayla oluşturulabiliyor. Haziran'da gerçekleşen WWDC etkinliğinde gösterilen yeni iOS 18 özelliklerinden biri olan Genmoji'ler, ne iOS 18 ne de Apple Intelligence betayı getiren iOS 18.1 beta sürümlerinde sunulmadı.

ROBOT SÜPÜRGE İÇİN ÖZEL DESTEK UYGULAMASI

Gittikçe kullanımı yaygın hale gelen robot süpürgeler için Apple, bu yılın ilerleyen zamanlarında tam destek sunacağını belirtti. Ev uygulamasından güç kontrolü, temizleme modu, vakum, paspas ve şarj durumu gibi robot elektrikli süpürgelerin temel özelliklerini kontrol edebilecek hale getirilecek.