Araştırmalar ortaya çıkardı: Antarktika yükseliyor! Dünya'yı etkileyebilir

Yayın Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma 15:36:00

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma 15:36:00

Bilim insanları, Antarktika üzerine araştırmalarını sürdürüyor. Son yapılan araştırmalar, Antarktika'nın okyanuslar altından tekrar gün yüzüne çıktığını ortaya koydu. Peki bu durum, Dünya'yı nasıl değiştirecek? Gezegenimiz üzerinde büyük etkiler oluşturacak mı? Detaylar haberimizde...

Küresel iklim değişikliği gezegenimizde bir çok değişim gerçekleştiriyor. Kimi zaman geri dönüşümü olmayan bu değişimlerin etkisi gözle görülebiliyorken kimi zaman da etkisinin görülmesi uzun zaman alabiliyor.

Yapılan araştırmalar, Antarktika'nın okyanus altından yükseldiğini ve bu yükselişin Dünya üzerinde büyük etkiler oluşturabileceğini ortaya çıkardı.

Dünyanın en büyük ikinci elması bulundu

OKYANUSLAR ALTINDAN GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR!

Antarktika'nın okyanustan yükselişi aslında büyük bir öneme sahip. 'Buzul sonrası yükselme' olarak tanımlanan bu doğa olayı, küresel deniz seviyeleri üzerinde büyük etki gösterebilir.

Antarktika'nın okyanuslardan yükselmesi, kıtanın toplam deniz seviyesine katkısını azaltabilir. Yüzde 40'lık bir azalma olarak görülebilecek bu olayın etkisi aslında sanılandan daha fazla olarak karşımıza çıkabilir.

Antarktika'daki bu yükselme, daha fazla fosil yakıt kullanımı ve daha fazla ısı hapsolması ile daha da hızlanabilir ve durumu daha da kötüleştirebilir.

Napolyon efsanesi... Büyük Piramit'in sırrı ne?

BİLİM İNSANLARININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Deniz seviyelerinde artış olmasına rağmen, Antarktika çevresindeki deniz seviyelerinde belirgin bir artış gözlenmedi. Aslında, kıta sanki okyanustan yükseliyormuş gibi bir izlenim oluştu.

Gerçekte buzul raflarındaki buzların erimesi akabinde Antarktika'nın okyanustan yükseldiği anlaşılıyor.

Antarktika'nın okyanus seviyesinden yükselmesi, küresel iklim değişikliğinin sonuçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Afrika'da maymun çiçeği salgını