Elektrikli otomobil kullananlar dikkat! Uzman isimden kritik uyarı

Yayın Tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 19:16:00

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 19:16:00

Türkiye'de satışları hâlâ sınırlı da olsa, elektrikli otomobillere yönelik ilginin arttığı gözle görülür. Dünyada ve Türkiye'de elektrikli otomobil satışları hızla artarken 2030'a kadar Türkiye'de yollarda 1 milyona yakın aracın yollarda olması bekleniyor. Birçok kullanıcı elektrikli otomobil kullanıyor ya da deneyimine hazırlanıyor. Peki elektrikli otomobil kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Diğer araçlara kıyasla elektrikli otomobilde önemli olan unsurlar neler? İşte elektrikli otomobil sahiplerine hayat kurtaran teknik…

Elektrikli otomobillerin kullanımı gerek dünyada gerekse ülkemizde günden güne artıyor. Bu süreçte birçok üretici yeni elektrikli modellerini piyasaya sürüyor ve pazar yelpazesi gitgide genişliyor. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması sürdürülebilir bir ulaşım alternatifi sunarken, sahipleri için bazı özel gereklilikleri de beraberinde getiriyor.

En sinirli 3 burç! Kaygı da stres de zirvede

1 paket kremadan magnolya tarifi! En kolay soğuk tatlı tarifi burada

FARKLI BİR DENEYİM SUNAN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR...

Elektrikli otomobiller, gerek çevre dostu olmaları gerekse düşük işletme maliyetleri nedeniyle son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Bu yenilikçi elektrikli otomobil, sahipleri için geleneksel içten yanmalı motorlardan farklı bir kullanım deneyimi sunuyor. Ancak, elektrikli otomobil sahibi olmak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da bulunuyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANICILARI DİKKAT!

24 TV ekranlarında Murat Öztürk'ün sunumuyla yayınlanan 8. Etap programında konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunuldu. Elektrikli otomobil sahipleri dikkat! İşte detaylar...

Bilgisayar oyunu can aldı! Eskişehir'deki olay ebeveynleri korkuttu! Uzman isim açıkladı...

GELENEKSEL ANLAYIŞ KÖKTEN DEĞİŞİYOR

Elektrikli otomobiller ve düşük emisyonlu hibrit araçlar, geleneksel anlayışını kökten değiştiriyor. Bu nedenle elektrikli otomobil kullanıcısıysanız eğer doğru ilerlemek için yüksek teknolojili lastiklerin rolünü daha yakından incelemeniz gerekiyor.

Sokak lezzetlerine dikkat: Ayaküstü mikrop kapmayın

TEKERLEĞİ İCAT ETMEYE GEREK YOK

Tekerleği yeniden icat etmemize gerek yok. Ancak elektrikli otomobillerin en iyi performansını sağlamak için lastiklerin özel ihtiyaçlarına odaklanmanın büyük önem taşıdığını bilmeliyiz.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN TEKERLEKLERİ UYGUN OLMALI"

Elektrik çağının gerekliliklerine uygun lastik ihtiyaçlarının büyük önem taşıdığının altını çizen Murat Öztürk, "Elektrikli bir otomobil kullanıyorsak, tekerleklerimiz de buna uygun olmalı. Çünkü elektrikli otomobillerde bir batarya var. Bu da aracı daha ağır hale getiriyor. Dolayısıyla bu ağırlığı kaldırabilecek daha güçlü yanaklara sahip lastik yapısı olması gerekiyor." dedi.

Buse Varol üniversite kazandı

"ARAÇLAR YOLDA RAHAT HAREKET ETMELİ"

Elektrikli otomobil kullanıcılarına seslenen Öztürk, "Elektrikli otomobillerin yere güç verme oranı normal araçlara göre daha fazladır. Bu sebeple de tekerleğin otomobile iyi tutunma sağlaması gerekiyor. Tekerleğin iyi tutunması için de güçlü yanakları ve yuvarlanma direncinin menzili arttırmak adına diğer otomobillere göre daha düşük olması lazım. Çünkü otomobil yolda rahat hareket etmeli. Tekerlek tercihi, elektrik otomobilleri kullanıcıları için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

İzmir'in yöresel lezzetleri

Acun Ilıcalı gibi 3'ten fazla evlilik yapan ünlüler! Onlar evlilik rekortmeni