Savunma için büyük bir adım daha atıldı! ANKA III'ten mühimmatlı ilk uçuş... Başarıyla geçti

Yayın Tarihi: 01 Eylül 2024 Pazar 17:49:00

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2024 Pazar 17:49:00

Türk Havacılık Uzay Sanayii, ANKA III'ün ilk mühimmatlı uçuşunu tamamladığını duyurdu. ANKA III'ün ilk mühimmatlı uçuşuna ait görüntüler TUSAŞ sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

Türkiye'nin savunma sanayisinde büyük bir adım daha atıldı. Yerli ve milli teknolojimizin gözbebeği ANKA III, mühimmatlı ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii ANKA III'ün ilk mühimmatlı uçuşunu tamamladığını "Tam bağımsız Türkiye yolunda gücümüzün ve kararlılığımızın eseri ANKA III, birbiri ardına kaydettiği başarılarla heyecan ve gurur veriyor. Savunma sanayimiz, yerli ve milli teknolojimizin gücüyle, yarınlara hızla ilerliyor. Vatanımızın güvenliği ve bağımsızlığımızın bekası için, iz bırakmaya devam" notuyla paylaştı

Yeni nesil İHA sistemi olan ANKA III, keşif, gözetleme ve istihbarat, farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz, hava-hava mühimmatları ile düşman helikopter, pervaneli uçak, İHA'larına angaje olarak av taraması, düşman rf yayımı yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme, hava ve karada dost kuvvetlere himaye, sinyal ve haberleşme istihbarat, elektronik harp, diğer dost unsurlarla beraber operasyon ve haberleşme rölesi gibi birçok görevi yerine getirebilecek.

53 ilde 747 arsa satışa çıkıyor

Okul heyecanını hastalık bölmesin!

Uzmanlar uyarıyor: Yanlış konserve öldürür!