Akciğeri bile etkiliyor! Canan Karatay D vitaminine hayati hormon diyor! D vitamini eksikse…

Yayın Tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 09:26:00

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 09:26:00

Canan Karatay'ın verdiği bilgilere göre 55 bin bilimsel yayından derlenen bilgilerde D vitamini eksikliğinde görülen birçok hastalık var. “Hayvansal et ve yağların tüketilmesinde halkımıza korku imparatorluğu oluşturuldu” diyen Canan Karatay, D vitaminini hayati hormon diye tanımlıyor. İşte D vitamini eksikliğinde ortaya çıkan hastalıklar ve detaylar…

GUNES.COM

ABONE OL

D vitamini hayatta kalabilmeyi sağlayan, kaynağı güneş olan bir vitamindir. Canan Karatay D vitaminini hormon diye de tanımlıyor.

Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar D vitaminine vücutta bulunan tüm hücrelerin ihtiyacı olduğunu ortaya koymuş. D vitamini gün ışığında bulunan ultroviole ışınlarının etkisiyle cildimizde bulunan kolesterol hormonundan üretilir. Peki, D vitamini eksikliği olursa ne olur?

En sinirli 3 burç! Kaygı da stres de zirvede

Canan Karatay, D vitamini eksikliğinde ortaya çıkan hastalıkları şöyle sıralıyor:

Tip-1 diyabet hastalığı

Hipertansiyon

Bacaklarda görülen varisler

İdrarını tutamama

Tip-2 diyabet

Obezite

Bağımlılıklar

Gut hastalığı

Lupus hastalığı

Astım

Kronik artritler

Kronik bronşit

Psoriasis

Akciğer hastalıkları

Cilt hastalıkları

D VİTAMİNİ KAYNAKLARI

D vitaminin temel kaynağı güneş olmakla birlikte, D vitamininden zengin besinlerin başında, yağlı balıklar, yumurta ve süt gelmektedir.

Özellikle güneş ışınlarından yararlanamadığımız bugünlerde D vitamini bakımından zenginleştirilmiş peynirleri gerek kahvaltıda gerekse diğer öğünlerde sofralarınızdan eksik etmeyin.

Acun Ilıcalı gibi 3'ten fazla evlilik yapan ünlüler! Onlar evlilik rekortmeni