Bir balık ne kadar büyüyebilir? İşte dünyanın en büyük Japon Balığı

Yayın Tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 16:36:00

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 16:36:00

Fransa'nın sakin göllerinden birinde yaşayan sıradışı bir balık, balık severlerin kalplerinde taht kurmuştu. Adı "Havuç" olan bu Japon balığı, muazzam büyüklüğüyle efsaneleşmişti. Yaklaşık 30 kg ağırlığındaki bu dev balık, normalde küçük akvaryumlarda yaşayan türdeşlerinden çok farklıydı. Bir labrador kadar büyük olan Havuç, olta balıkçılarının gözdesi olmuş, Bluewater Lakes'in sularında birçok kez yakalanarak görenleri hayran bırakmıştı.

Guinness rekorlar kitabında, bugüne kadar kaydedilen en büyük Japon balığı 2 kilo ağırlığında ve 47 santimetre boyundaydı.

Bu görmüş olduğunuz balık ise tam 30 kilo ağırlığında.

Sazangiller familyasına ait olan Havuç' lakaplı devasa japon balığı, 30 kg ağırlığındaki devasa bedeniyle bir gölden çıkarıldıktan sonra ünlendi.

Havuç, 30 kiloyu aşan devasa ağırlığı sayesinde dünya çapında tanındı.

Öyle ki, olta balıkçıları bu balığı yakalayabilmek için Avrupa'nın dört bir yanından Fransa'daki Bluewater Lakes gölüne geliyorlardı.

Dünyanın en büyük Japon balığı Carrot, Labrador cinsi bir köpek ağırlığa sahip olarak ünlendikten sonra 20 yaşında öldü.

Şaşırtıcı bir ağırlığa sahip olan Havuç'un ünü, onu yakalayan balıkçılarla birlikte tüm dünyaya yayılmıştı.

Fransa'daki Bluewater Lakes gölünde yaşayan Havuç, sıradan bir Japon balığından daha fazlasıydı.

Ancak bu efsanevi balık, 20 yıllık uzun bir hayatın ardından doğal nedenlerle hayatını kaybetti.

Mekânın sahipleri, Havuç'un ölümü karşısında büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getirirken, balığın devasa bedeninin oltaya takılmasının onun ölümüne neden olmadığını belirttiler. Havuç doğal bir ölümle hayata veda etmişti.

Ancak Havuç'un hikayesi burada sona ermiyordu. Onun geride bıraktığı miras, hala Bluewater Lakes'in sularında yaşıyordu.

Gölün sahibi, Havuç'un iki yavrusu olduğunu açıkladı. Biri yaklaşık 18 kilo ağırlığında, diğeri ise daha küçük ama aynı güzelliğe sahip bir balıktı.

Havuç'un ölümü bir devin sonunu getirse de, onun hatırası, gölün sularında yaşayan yavrularında ve balıkçılık dünyasında efsane olarak anılmaya devam edecek.