Canan Karatay'ın 81 yıllık sağlık sırrı! Çocukken hiç tüketmemiş

Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 15:40:00

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 15:40:00

Uzun ve sağlıklı ömrün sırrı kahvaltıdan itibaren başlıyor. "81 yaşındayım hiç hastalığım yok, ilaç da kullanmıyorum." Diyen Canan Karatay, aç karnına tatlı ve şeker türevlerinden uzak durulmasını vurguluyor. Fakat Canan Karatay'ın 81 yıllık sağlık sırrı bununla da sınırlı değil. Detaylar haberimizde…

GUNES.COM

ABONE OL

İlaçsız hayat sürdürmeyi ve sağlıklı olabilmeyi herkes ister. Ama elbette bunun bedeli kahvaltıdan itibaren başlıyor. 81 yaşındayım hiç hastalığım yok diyen Canan Karatay'ın sağlık sırlarını bir araya getirdik.

Kahvaltı nasıl olsa diye güne poğaçalarla, hamur işleriyle, kızartmalarla, reçellerle başlıyoruz. Oysa her fazlalık ömrümüzü kısalttığı gibi kabızlığa da davetiye çıkarıyor.

Sol elle yazı yazmak yüksek zeka belirtisi mi? İşte bilimsel açıklaması

81 YILLIK SAĞLIK SIRRI

Canan Karatay'ın sağlık sırrı çocukluğundan beri şekere dikkat etmesi. Çocukken çayına bile şeker atmayan Canan Karatay, "Aç karnına kesinlikle şekerli ürünler tüketmeyin." diyor.

Türk toplumunda beyinden mideye kadar birçok hastalığın sebebinin kabızlıkla başladığını da söyleyen Karatay, uzun bir ömür için bağırsak sağlığının önemli olduğunu her fırsatta vurguluyor.

Tarık Emir Tekin'den Yalı Çapkını'na veda! İlk ağızdan açıkladı

KARATAY KAHVALTISI NASIL OLUR?

Az pişmiş 2 yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir.

Bir avuç içi kadar az tuzlu peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu ya da yöresel peynirler olabilir. Yanında poğaça, simit gibi türler yenmeyecek.

1 ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi kuru yemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak.

Az tuzlu 10-15 zeytin: Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.

Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.

Limonlu çay veya süt içilebilir, şekersiz ve tatlandırıcısız olarak.

7 adımda zayıflatıyor! Leonardo da Vinci diyeti ip gibi yapıyor