Evlilik mi bekarlık mı? Yaşlanma üzerine etkisi araştırıldı! Erkekler ve kadınlar için durum bambaşka çıktı

Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 08:43:00

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 08:43:00

'Bekarlık sultanlıktır' tabiri acaba doğru mu? Kadınlar ve erkekler için evli olmak mı bekar olmak mı uzun vadede daha sağlıklı. Erkekler ve kadınlarda evlilik-yaşlanma üzerine yapılan bir araştırmada şaşırtıcı sonuçlara ulaşıldı. Toronto Üniversitesi araştırmacıları 7600 kişiyi inceledi ve evli erkeklerin, bekarlara göre 2 kat 'kaliteli' yaşlandığını belirledi. Ancak evliliğin kadınlar üzerindeki etkisinin aynı olmadığı ortaya çıktı. Peki, kadın ve erkeklerin evli olup olmamasının yaşlanma üzerine etkisi ne oldu? Detaylar haberimizde...

'Bekarlık sultanlıktır' dense de bekar ve evli erkekler ile kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma bunun aksini düşündürebilir. Evli ve bekar erkeklerin kadınların yaşlanma sürecine ilişkin yapılan araştırma evliliğe bakış açınızı değiştirebilir. Evli olmak mı bekar olmak mı? Evliliğin kadın ve erkek üzerine etkisi neler? Evli ve bekar olmak yaşlanma sürecini olumlu ya da olumsuz etkiler mi?

Haftalık burç yorumları (23-29 Ağustos)

ERKEKLER VE KADINLARDA EVLİLİK-YAŞLANMA İLİŞKİSİ İNCELENDİ

Kanadalı araştırmacılar, yaşları 60 ve üzerinde 7 bin 600 vatandaşın yaşlanma süreçlerine ilişkin bulgular incelendi.

Evli erkeklerin bekar erkeklere kıyasla 2 kat daha iyi yaşlandığını ancak evliliğin kadınlar üzerindeki etkisinin aynı olmadığı ortaya çıktı.

KADINLARDA DURUM BAMBAŞKA ÇIKTI

Araştırmacılar bekar kadınların, evli, eşlerini kaybetmiş ya da boşanmış kadınlardan daha sağlıklı yaşlandığını ortaya koydu.

Ayrılık 8 ay sürdü! Barıştılar