Görenler inanmadı! Meğerse yara bandını yıllardır yanlış kullanmışız

Yayın Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 17:40:00

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 17:40:00

Herkesin çantasında ya da çekmecesinde olan minik kurtarıcı yara bantlarını yıllardır yanlış kullandığımızı biliyor muydunuz? Yara bandı kullanırken hepimizin yaptığı hata var. Bandı yapıştırdıktan sonra yapıştırdığımız yer pek bir rahatsız oluyor. İşte doğru yara bandı yapıştırmanın püf noktaları…

Kağıt kesiklerinden mutfaktaki küçük aksiliklere kadar minik kazalar başımıza gelebilir. Elimizi attığımız yerde ise yara bandı bulmak muhtemeldir. Ancak bazen kullanılan yara bantlarını kesilen bölgemize yapıştırmak zor olabiliyor.

ÇOK KOLAY

Bunun nedeni ise yara bölgesini ya kapayacak kadar büyük olmamaları ya da düzgünce yapıştırılmadıkları kolayca çıkmaları olabilir. Sinir bozucu yara bandı durumlarından kurtulmak ise çok kolay.

SİNİR BOZUCU YARA BANDI

Önemli olan yara bandını nasıl kullandığınız... Aslında yara bantlarının mükemmel bir şekilde yapışmasını ve aynı zamanda yerinde sabit kalmasını sağlayan basit bir yöntem var.

GÖRENLER İNANAMADI

Rachel Madell'in, TikTok'taki paylaşımı dikkat çekti. Akıllıca yaşam tüyosuna dikkat çeken videosuna birçok insan inanamadı. İşin püf noktası; tüm yara bandı kullanma şeklinizi değiştirebilir.

HER İKİ TARAFINI DA KESİYOR

Videoda Rachel, standart bir yara bandını alıp makasla her iki tarafını kesiyor. Beyaz, süngerimsi kısımları kesmekten kaçınarak bandın ortasına kadar iki kesi yapıyor. Daha sonra yapışkan kaplamayı çıkarıp parmağının üzerine koyuyor ancak etrafına sarmıyor.

SABİT KALMASINI SAĞLIYOR

Bunun yerine kesilmiş kısımları parmağında çapraz bir çizgi oluşturmak için kullanıyor ve böylece hem parmağı büyük oranda kaplayabiliyor hem de sabit kalmasını sağlıyor.

ZAHMETSİZ BİR ŞEKİLDE

Bandı sıkı bir şekilde yerinde tutmanın yanı sıra Rachel, daha fazla alanı yapıştırmayı başarıyor. Bu yöntem basit, zahmetsiz ve doğru şekilde yaranızı kapatmanızı sağlayabilir.