Hamilelikte bulantıya iyi gelen her şey

Yayın Tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 16:02:00

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 16:02:00

Hamilelikte mide bulantısı sabah bulantısı diye de biliniyor. Her hamilelik farklı ve ne yazık ki herkesin sabah bulantısı için işe yarayacak kesin ve hızlı bir tedavi yok. Fakat bir nebze de olsa bulantıya iyi gelen şeyler var. Hamilelikte bulantıya iyi gelen şeyler haberimizde…

Hamilelikte mide bulantısı çok şiddetli değilse yaşam tarzınızda birkaç değişiklik bulantıları azaltmanıza yardımcı olabilir.

Öncelikle hamilelikte alacağınız her besin, baharat ya da takviye için mutlaka hekiminize danışmalısınız.

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISI NASIL GEÇER?

Hamilelikte yorgunluk da bulantı yapar. Bu nedenle dinlenmek önemli.

Kendinizi hasta hissettiren yiyeceklerden veya kokulardan kaçının. Sabahları kuru tost veya sade bisküvi gibi bir şeyler yiyin.

Karbonhidrat oranı yüksek ve yağ oranı düşük sade gıdalardan (ekmek, pirinç, kraker ve makarna gibi) oluşan küçük ve sık öğünler yiyin.

Sıcak yemeklerin kokusu sizi hasta ediyorsa sıcak yiyecekler yerine soğuk yiyecekler yiyin.

Su gibi bol miktarda sıvı tüketin. Susatacak tuzlu yiyecekler yiyin. Salatalık turşusu, patates cipsi, tuzlu kreker gibi...

Zencefil içeren yiyecekler veya içecekler tüketin. Zencefilin mide bulantısı ve kusmayı azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar var. Ancak mutlaka doktorunuza danışın.

Yağlı, baharatlı ve lifli gıdalar sindirimi zorlar. Bu yüzden ilk tercih edilen besinler mideyi yormayan ve sindirimi kolay besinler olmalıdır.

Yoğurt, yumuşak gıdalar, püreler, yüksek karbonhidratlı yiyecekler, az yağlı çorbalar tüketebilirsiniz. Yağlı, kızarmış, ağır kremalı, salçalı yiyeceklerden kaçının.

Balık, peynir, kepekli ekmek, makarna, tuzlu kreker, muz, tavuk eti gibi besinden zengin olan yiyecekler tüketin.