Harvard Üniversitesinden 6 süper besin! Hafızayı keskinleştiriyor, beyni çalıştırıyor

Yayın Tarihi: 02 Eylül 2024 Pazartesi 15:45:00

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024 Pazartesi 15:45:00

Harvard Üniversitesi beyin sağlığı ve hafıza için dikkat çeken bir açıklama yaptı. Harvard Üniversitesi; ruh sağlığına iyi gelen, hafızayı keskinleştiren ve beynin verimli çalışmasını sağlayan süper besinleri açıkladı. Peki, hangi besinler akıl sağlığına iyi geliyor? İşte, beyin sağlığı için 6 süper besin...

Harvard Üniversitesinden akıl sağlığı ve beslenme konusuna ilişkin çarpıcı bir açıklama geldi. Harvard Üniversitesi beyin sağlığına katkı sağlayan 6 süper besini açıkladı.

Harvard Üniversitesinde beslenme psikiyatristi ve beyin uzmanı olarak görev yapan Dr. Uma Naidoo, beyin sağlığı için süper besinleri açıkladı.

Ev yapımı pizza tarifi! Lezzet bombası

BEYİN SAĞLIĞI İÇİN 6 SÜPER BESİN

Ruh sağlığına iyi gelen süper besinler; zerdeçal ve safran, fermente gıdalar, bitter çikolata, avokado, kuru yemiş ve yapraklı yeşillikler olarak sıralandı.

Dr. Uma Naidoo, iyi beslenme ve akıl sağlığı üzerine dikkat çekti ve insanların beyne iyi gelen bu süper besinleri yeterince tüketmediğini belirtti.

Aristo diyeti ile 10 günde 6 kilo verin!

İşte, beyin sağlığı ve hafıza için 6 süper besin...

Beslenme psikiyatristi ve beyin uzmanı olarak görev yapan Dr. Uma Naidoo, hafızayı keskinleştiren ve beynin yüksek verimde çalışmasına yardımcı olan süper besinleri şöyle açıkladı:

SÜPER BESİN 1: FERMENTE GIDA

Fermente gıdalar içerdiği maya ve bakteri ile bağırsak fonksiyonunu artırarak kaygıyı azaltıyor. Özellikle probiyotik bakımdan zengin bir yoğurt beyni koruyor. Hafızayı güçlendiriyor, bilişsel gerilemeyi yavaşlatıyor.

SÜPER BESİN 2: KABUKLU YEMİŞ

Günde bir avuç kuruyemiş omega-3 yağ asitlerinin etkisiyle düşünme ve hafızayı geliştirmede önemli rol üstleniyor.

SÜPER BESİN 3: BAHARAT

Baharatlar beynin zararlı serbest radikallerle savaşmasına yardımcı oluyor. Dokulara zarar verebilecek oksidatif stresi önlüyor. Özellikle zerdeçal ve safran beyni sağlıklı tutuyor.

Bu çay öksürüğü, balgamı şıp diye kesiyor

SÜPER BESİN 4: YAPRAKLI YEŞİLLİKLER

Yapraklı yeşillikler, bunama ve bilişsel gerilemeye karşı koruma sağlayan E vitamini, karotenoidler ve flavonoidler içeriyor. Ayrıca ıspanak, pazı ve karahindiba gibi yeşillikler de kırmızı kan hücresi üretmeyi sağlıyor.

SÜPER BESİN 5: AVOKADO

Avokado beyin fonksiyonu için önemli olan yüksek miktarda magnezyum içeriyor. Depresyon magnezyum eksikliğinde ortaya çıkıyor.

SÜPER BESİN 6: BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, nöronları koruyan kaplamayı oluşturmaya, ruh halinde yer alan kimyasalların ve kimyasal yolların sentezini kontrol etmeye yardımcı olan yüksek demir kaynağı. Düzenli bitter çikolata tüketenlerde depresyon belirtilerinin yüzde 70 daha az olduğu belirtildi.