Karatay önerisi her sabah 1 fincan için! Faydası inanılmaz

Yayın Tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 09:03:00

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 09:03:00

Bazıları için kahvaltıdan önce kahve gelir, hatta kahvaltı onlar için kahve demektir. Sağlıklı yaşam önerileriyle gündeme gelen Canan Karatay, sabah kahve içmenin faydasını açıkladı. Karatay, kahveyi her gün nasıl içtiğini anlattı. İşte detaylar…

Kahvaltıda kahve içenler arasındaysanız mutlu olabilirsiniz. Çünkü Canan Karatay'a göre sabahları kahve içmek vücuda antioksidan yüklemek gibi bir şey.

Her sabah kahve içtiğini söyleyen Canan Karatay, "Kahvaltıda kahve içilebilir ama koşulları var." diyor. Peki, kahvaltıda kahve içmenin faydası ne?

SABAHLARI KAHVE İÇMENİN FAYDALARI

Canan Karatay, sabahları sade Türk kahvesi içerek güne başlıyor ve bunu da herkese tavsiye ediyor. Kendi kanalında videolar paylaşan Prof. Dr. Canan Karatay, sade kahvenin faydalarını anlattı. "Sade kahve aklımızı başımıza getirir" diyen Karatay, piyasadaki kahvelere karşı da uyardı.

KARATAY: "KAHVE ÇEKİRDEĞİ ÇOK GÜÇLÜ..."

Her kahvenin aynı olmadığını ifade eden Canan Karatay şunları söyledi:

"Türk kahvesinden bahsediyorum. Türk kahvesinin faydaları çok. Çok yüksek antioksidandır, her türlü vücutta çok yüksek antioksidandır. Kahve çekirdeğinde bulunan antioksidanlar güçlüdür ve önemlidir. İçinde bulunan kafein de vücudu uyarır, bizi uyarır, aklımızı başımıza getirir. Sabah kalktığımız zaman bir Türk kahvesi içmek veya büyük bir ben çatma kahve diyorum. Türk kahvesini koyuyorum üzerine sıcak suyu koyuyorum, öyle içiyorum."

PİYASADAKİ KAHVELERE DİKKAT

Piyasada satılan kahvelere karşı uyaran Canan Karatay şu şekilde devam etti:

"Dışarda satılan, eriyen instant dediğimiz kahveler kimyasal doludur, uzak duracağız. Efervesan denilen kahvelerin içine kimyasallar giriyor. Kimyasalları sıcak olarak vücuda alıyoruz. Süt tozu çok tehlikelidir, protein tozu onlar kullanılıyor. Bazı kafelerde şuruplar ekleniyor. Hepsi tehlikelidir. Türk kahvesi sade olarak içilecek. Türk kahvesi şekeri sevmez."

Favori kahvenizin faydası ne? Biri hafızayı güçlendirirken diğeri öksürük kesici

Turşu ve salça yapanlar kiloyla alıyor! Canan Karatay'ın öve öve bitiremediği üründe rekor satış

Akciğeri bile etkiliyor! Canan Karatay D vitaminine hayati hormon diyor! D vitamini eksikse...