Kene ve arıdan korunmak bu kadar basitmiş! Keşke daha önce bilseydim dedirtiyor...

Yayın Tarihi: 09 Ağustos 2024 Cuma 17:28:00

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 17:42:00

Arı ve keneden korunmanın yolları birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü söz konusu ikili, sağlık açısından bazı rahatsızlıklar oluşturabiliyor. Öte yandan hem kene hem de arıdan korunmanın yolu adeta ortaya çıktı. Zira bazı basit yöntemler bu konuda yararlı olabiliyor. İşte detaylar...

Arı sokması, kızarıklık ve şişkinlik gibi sağlık problemleri oluşturabilir. Kene tutunması ise şiddetli sağlık rahatsızlıkları ortaya çıkartabilir. Bu sebeple sıcak havalarda piknik alanlarına gitmek isteyen birçok insan hem arı hem de keneden tedirgin olabiliyor.

Ne varsa geçmişte var! İbn-i Sina çözümlerinde yok, yok!

Öte yandan, ''kene ve arıdan korunmak bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bazı yöntemler bulunuyor. Çünkü söz konusu yöntemler, pratik bir şekilde uygulanabiliyor.

KENE VE ARIDAN KORUNMANIN YOLLARI

Kene ve arıdan korunmanın birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu noktada, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebilen yollardan bazıları aşağıda bulunuyor.

- Arılar yemek kokusunu hissedebilirler. Bu sebeple ağzı açık yiyecek bulundurulması önerilmiyor.

- Sarımsak kokusu hem arı ve keneleri uzaklaştırmada faydalı olabiliyor. Bu yöntemde sarımsaklar doğranır ve birkaç gün suda bekletilir. Oluşan doğal aroma, onlardan korunmak için kullanılabilir.

Survivor 2025 kadrosunda şampiyonlardan sürpriz bir isim! İşte dahil olan kişi...

- Piknik alanlarına gidildiğinde pantolon paçalarının çorapların içine sokulması öneriliyor. Ayrıca kapalı kıyafetler giyilmesi, onlardan korunmak için faydalı olabilir.

- Açık renkli kıyafetler giyilirse, kene kıyafete konduğunda fark edilebilir.

İBN-İ SİNA'DAN ARI SOKMASINA KARŞI TAVSİYELER

Arı sokması günümüzde olduğu gibi geçmiş yıllarda da pek çok insanın tedirgin olmasına sebep olabiliyordu. Nitekim arı sokmasına ilişkin İbn-i Sina'da bazı önerilerde bulunmuştu.

- İbn-i Sina arı sokması gerçekleştiğinde; mercan köşk, kuru kişniş ve soğutucu içeceklerin ağrıyı giderebilmek için kullanılabileceğini belirtmişti.

Mine Tugay'ın yaptığı ev maskesi merak ettirdi!

- İbn-i Sina losyon olarak ebegümeci suyu ve reyhan suyunun tercih edilebileceğini belirtmişti.

- İbn-i Sina arı sokmasında lokal olarak incir, sirke ve çamurun kullanılabileceğini önermişti.

ARI SOKMASINA KARŞI BUZ YÖNTEMİ

Arı sokması oluştuğunda buz yöntemi tercih edilebilir. Bu yöntemde bez veya kağıt havluya buz koyulur ve arı sokması oluşan bölgede ortalama 15-20 dakika bekletilir.

Bu yöntem arı sokması gerçekleştikten sonraki ilk gün birkaç defa saatte bir tekrarlanabilir.

Robert Lewandowski hayırlı olsun!

DİKKAT

Yukarıda yer alan arı sokmasına karşı öneriler ve İbn-i Sina'nın tavsiyeleri dikkatlice uygulanmalı. Ayrıca kene tutunması gerçekleştiğinde mutlaka erken teşhis ve müdahale için uzman bir doktora başvurulmalı. Bunun yanı sıra alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin yukarıdaki yöntemleri uzman bir doktora danışarak denemeleri gerekir.