Kimyasala gerek yok! 1-2 damlası bile çamaşır makinesindeki küfü saniyesinde yok ediyor

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 21:15:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 21:15:00

Çamaşır makinesindeki küf sorunu birçok insanın dertlerinden biridir. Dar yapısıyla temizlenmesi zor olan deterjan çekmecesi küf için en ideal ortamdır. Biriken nemden dolayı ortaya çıkan küf, zamanla çamaşır makinenizi de bozacaktır. Peki çamaşır makinesindeki inatçı küflerle nasıl başa çıkabiliriz? Çeşitli kimyasal içeriklerle küfleri arındırmayı bırakın. Size vereceğimiz doğal içeriklerden 1-2 damlası dahi saniyesinde küfü yok ediyor. İşte size pratik öneriler…

Çamaşır makinesi içerisinde biriken küfler sadece kötü koku yaymaz. Ayrıca yıkanan çamaşırlarda hijyen tehdidi olabileceği gibi aynı zamanda sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir. Peki bu küflerden nasıl kurtulabiliriz? Neyse ki size önereceğimiz pratik bilgiler sayesinde bu sorunun üstesinden gelebileceksiniz. İşte çamaşır makinenizi ilk günkü haline getirecek tüyolar...

BEYAZ SİRKE İLE KÜF TEMİZLİĞİ

Beyaz sirke, ev temizliğinde oldukça etkili bir doğal çözücüdür. Aynı zamanda çamaşır makinesindeki küf sorunu ile ilgili de etkili bir yardımcı olabilir. Çamaşır makinenizdeki küf sorunu için ister sirkeyi tek isterseniz de deterjan ile birlikte kullanabilirsiniz. Eğer deterjanla kullanmak istiyorsanız birkaç damla beyaz sirke ile karıştırdığınızda etkili bir karışım elde etmiş olursunuz. Küf temizliği için öncelikle pamuklu bir bez alarak üzerine bir çay bardağı sirke dökün. Daha sonra bu bezle, küflü yerleri iyice silin. Beyaz sirke, küfü yok etmenin yanı sıra kötü kokuları da giderir. Silme işlemi sırasında çok dikkatli olun. Sirkenin asidik yapısı, küf sporlarını etkisiz hale getirir ve bu sayede kalıcı bir temizlik sağlar.

KARBONAT İLE KÜFLERE VEDA

Karbonat, küf oluşumunu engelleyen ve kötü kokuları gideren bir diğer doğal yöntemdir. Bir fincan karbonatı makinenizin çekmecesine ekleyin. Daha sonra yüksek sıcaklıkta boş bir yıkama döngüsü çalıştırın. Bu işlem, makinenizin içindeki kalıntıları ve kokuları dışarı atarak temizlemesine yardımcı olacaktır. Eğer isterseniz karbonat ile deterjanı karıştırabilir daha güçlü bir küf engelleyici yapabilirsiniz.

LİMON SUYU İLE KÜFLERE ÇÖZÜM

Limon suyu, hem doğal bir dezenfektan olarak hem de küf ve bakterilere karşı kullanılabilir. Bir çay bardağı limon suyunu, suyla karıştırarak küf oluşan bölgeleri silebilirsiniz. Limonun taze kokusu, makinenizde hoş bir ferahlık bırakacak ve kötü kokuları engelleyecektir. Ayrıca limon makinenizde parlaklık etkisi de bırakacaktır.