Lezzetli ve besleyici... Sağlıklı beslenme formülü mevsim meyvelerinde saklı!

Yayın Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 14:05:00

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 14:05:00

Sonbaharın gelmesi ile sıcak havalar etkisini azalttı. Geçiş mevsiminde hasta olmak istemeyenler mevsim meyvelerine yöneldi. Sonbaharın başlangıcı olan eylül ayında tüketilen meyveler hangileri merak ediliyor. Sağlıklı beslenmenin en önemli adımlarından olan meyve tüketimi diyet listelerinde yerini aldı. Peki, eylül ayı meyveleri neler? Mevsiminde tüketilen meyve sağlık getirir diyoruz ve size eylül ayı meyvelerini açıklıyoruz. Detaylar haberimizde...

Eylül ayı meyveleri neler? sorusu araştırılıyor. Sonbaharın başlangıç ayı olan eylülde hangi meyveleri yemek gerekir. Sağlıklı beslenmeye önem verenler meyve tüketimini ihmal etmiyor. Mevsimsel beslenmenin önemini bilenler diyet listesine eylül ayı meyvelerini ekliyor. Hastalıklardan korunmak, dinç ve sağlıklı kalmak adına meyveyi mevsiminde tüketmek gerekiyor. Meyveden maksimum fayda sağlamak isteyenler için işte eylül ayı meyveleri...

Tezgahlarda yerini almaya başlayan eylül ayı meyveleri hangileri sorusunun cevabı burada.

Birçok hastalığın ve problemin tedavisinde kullanılan meyvelerden maksimum fayda sağlamak sizin elinizde.

İşte, mevsimsel ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin eylül ayında tüketebileceği meyveler karşınızda...

ARMUT VE FAYDALARI

Kalsiyum, potasyum, sodyum, C vitamini, K vitamini, fenolik bileşikler, folik asit, diyet lifi, bakır manganez, magnezyum içerir.

Sindirim sistemini düzenler, kilo vermeye yardımcı, kanserle savaşır, bağışıklığı ve kemikleri güçlendirir, kalp sağlğına iyi gelir.

BÖĞÜRTLEN VE FAYDALARI

C, E ve K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum içerir.

Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir, bağışıklığı güçlendirir, sindirimi destekler, kalp hastalıklarına karşı koruyucu, beyin sağlığına iyi gelir, antikanser etkisi bulunur, kolajen üretimini destekler, kan şekerini kontrol edici etkisi bulunur.

ELMA VE FAYDALARI

C, A, K, B6 ve E vitaminleri bulunur. Potasyum, fosfor, kalsiyum, çinko, demir gibi mineraller içerir.

Kanser, diyabet, kalp ve damar hastalığına yakalanma riskini azaltır, bağırsak ve beyin sağlığını iyileştirir, vücut direncini arttırır, vücuttaki iltihabı hafifletir, obezite oluşumunu engeller, enerji verir, yaşlanma karşıtı etkisi bulunur.

HÜNNAP VE FAYDALARI

Yüksek potasyum ve A, C vitaminlerini barındırıyor. Sodyum, potasyum, karbonhidrat, protein, kalsiyum, magnezyum ve demir içerir.

Uykusuzluk, öksürük ve kabızlığa iyi gelir, tok tutar, kilo vermeye yardımcı, bağışıklığı güçlendirir, kolesterolü düşürür, kolon kanseri riskini azaltır, uyku kalitesi ve süresini artırır, cilt tahrişlerini giderir, stres ve kaygıyı azaltır, zihin sakinliği sağlar, kanı temizler.

İNCİR VE FAYDALARI

Kalsiyum, sodyum, potasyum, A ve C vitaminleri, demir barındırır.

Hücre yenilenmesine yardımcı olur, sindirim sistemini düzenler, kalp sağlığını destekler, kan şekeri yönetimine yardımcı olur, bakterilere karşı vücudu korur, tokluk hissi verir, kilo kontrolüne katkı sağlar, meme kanseri rahatsızlığına karşı vücudu destekler, kemik yapısını güçlendirir, siğil oluşumunun önüne geçer, diş sağlığını korur.

KAVUN VE FAYDALARI

A, C, B1, B2, B5 vitamnleri ile potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfat açısından zengindir.

Damar tıkanıklığını önlemeye, kilo vermeye ve böbrek taşları ile kumlarının düşmesine yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir, göz sağlığını destekler, cildi nemlendirir, uyku sorununa ve kabızlığa iyi gelir, romatizma ağrılarını hafifletir, idrar söktürücüdür, hızlı kilo vermeyi sağlar.

KIZILCIK VE FAYDALARI

C ve K vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve folat gibi mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Kalp sağlığını korur, kötü kolesterol seviyelerini düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler ve bağırsak sağlığını destekler, yaşlanma sürecini yavaşlatır, kronik hastalık riskini azaltır, cilt sağlığına olumlu etki sağlar, kırışıklıkları azaltır, cilt lekelerini giderir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler, kan basıncını düzenler ve kalp krizi riskini azaltır.

KUŞBURNU VE FAYDALARI

C vitamini, B1, B2 ve K vitaminlerini içeren antioksidan bir yapısı bulunur.

Eklem ağrılarına ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir, kalp ve cilt sağlığını korur, bağışıklığı güçlendirir, soğuk algınlığı ve öksürüğü yatıştırır, kan basıncını dengeler ve kilo kaybına destekler. Kabızlık, ishal, safra kesesi rahatsızlıkları, safra taşı, gut, ödem veya su toplanması için faydalıdır. Aynı zamanda, yüksek kolesterol, şeker hastalığı, göğüs rahatsızlıkları ve ateş yükselmesine de yarar sağlar.

MÜRDÜM ERİĞİ VE FAYDALARI

C ve A vitaminleri, lif ve antioksidanlar bakımından zengindir.

Hücresel ve kalp sağlğını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirebilir, sindirim sistemini düzenler, yaşlanma etkilerini azaltır, cilt ve göz sağlığını korur, kilo kontrolüne katkı sağlar, kansere yakalanma riskini azaltır.

ÜZÜM VE FAYDALARI

C, B6 ve K vitaminleri bulunur. Antioksidan, potasyum ve manganez içerir.

Kalp hastalıklarını riskini azaltır, diyabet kontrolü yapar, hazımsızlığa iyi gelir, göz sağlığını destekler, kemik gelişimine katkı sağlar, kaliteli uyku sağlar ve antikanser bir etki sunar, Kolajen üretimine destek olur, cildi genç tutar, saç köklerini besler.

Ödem atıcı tarif ile şişkinliğe son!

Sinsi hastalık bilişsel gerilemeye yol açıyor

Yumurtalardaki numaralar ne anlama geliyor? İşte yanıtı...