Nazarı kötü enerjiyi yok ediyor! Kuş gibi ferahlamak için yakılıyor üzerlik otu faydaları nelerdir?

Yayın Tarihi: 04 Ekim 2024 Cuma 12:12:00

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2024 Cuma 12:12:00

Yorgunum üzerimde bir ağırlık var hayat enerjim bitik diyorsanız üzerlik otunu deneyin. Halk arasında üzerlik otu insana, hayvana ya da eşyaya nazar değme ihtimaline karşı, tütsü olarak kullanılmaktadır. Üzerlik otunun faydaları ve nasıl kullanıldığı detaylar haberimizde

Üzerlik otu, tüysüz ve çok yıllık bir bitkidir. Genellikle kuzey yarım kürede yetişen üzerlik otu, Asya, Afrika ve Amerika gibi sıcak bölgelerde yayılış göstermektedir.

Türkiye'de doğal olarak bulunan bir bitkidir ve Ankara, Kayseri, Erzincan, Konya ve Niğde illerinde yetişmektedir.

ÜZERLİK KOKUSU NEYE İYİ GELİR?

Üzerlik otu faydaları arasında koku yoluyla solunum yollarını açması yer alır. Üzerlik otunun kokusu, nefes darlığı ve burun tıkanıklığı etkilerini hafifletebilir

EVDE ÜZERLİK OTU YAKMAK NEYE İYİ GELİR?

Üzerlik otu tohumu yakılıp koklandığı zaman üst solunum yollarını açar, enfeksiyona iyi gelir. Ayrıca mevsim geçişlerinde sıklıkla yaşanan grip gibi sorunlar için de üzerlik otunun etkili olduğu gözlemlenir. Özellikle boğazınızda iltihap ya da ağrı varsa üzerlik tohumu çayı içerek rahatlayabilirsiniz.

ÜZERLİK HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Geleneksel tıp bitkileri arasında yer alan üzerlik otunun, şeker hastalığı, hemoroid, saç dökülmesi gibi problemlerin tedavisinde kullanıldığı bilinir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde ağrı kesici bir etkiye de sahiptir.

ÜZERLİK OTU HEMOROİD İÇİN NASIL KULLANILIR?

Bir fincan üzerlik tohumu dövülür, birkaç kaşık balla karıştırılıp sabahları aç karına birer tatlı kaşığı yenir. Bir avuç kuru üzüm kabuklan soyulmamış bir baş sarımsakla dövülür, bir bez üzerine yayılıp hemoroid fistülleri üzerine bağlanır.

ÜZERLİK OTU NAZARA KARŞI NASIL KULLANILIR?

Üzerlik otunun tütsü olarak kullanımı geçmişe dayanmaktadır, Anadoluda kişiler üzerlik otunun tütsü şeklinde kullanılması halinde nazardan koruyacağına inanmaktadır. Ek olarak tütsü dumanı alg, küf, parazit ve bakterilerin gelişmesini engelleme amacıyla da kullanılmaktadır.

PEYGAMBERİMİZ ÜZERLİK TOHUMUNU NASIL YAKARDI?

Aktardan aldığınız üzerlik tohumunu bir tavaya koyun içine bir tutam tuz ekleyin ve ocakta yakmaya başlayın. Yanmaya ve duman çıkmaya başladığında evin içinde gezdirebilirsiniz.

ÜZERLİK OTU YAKILDIKTAN SONRA NE YAPILIR?

Tütsü, kötü enerjileri uzaklaştırarak yeni ve güzel enerjilerin ortama doluşuna yardımcı olacaktır. Tütsü yakıldıktan hemen sonra odanın pencereleri açılmalı ve ortam havalandırılmalıdır.

ÜZERLİK TOHUMU 3 GÖZÜ AÇAR MI?

Üçüncü göz dediğimiz kalp gözünü açıyor. Resulullah efendimiz sav övmüş üzerliği.. Evliyalar evlatlarına tavsiye etmişler. "Sabahlari aç karnına 40 gün 5 er Gr üzerlik tohumu yutanların kalbinde hikmet pınarları kaynar" buyurmuş efendimiz.