Ne varsa geçmişte var! İbn-i Sina çözümlerinde yok, yok!

Yayın Tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 16:51:00

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 16:51:00

İbn-i Sina'nın önerdiği her şey şifa, çözüm kaynağı haline geliyor. Günümüzde de yol gösteren reçeteleri doğal sonuç elde etmemizi sağlıyor. Ayrıca ünlü hekim El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında, cilt lekeleri ve siğil problemine karşı yararlı olabilen bazı bitkilerden bahsetti. İşte İbn-i Sina'nın siğil ve cilt lekelerine karşı çözümleri…

GUNES.COM

ABONE OL

Cilt sorunları, siğil ve sivilce gibi sorunlar, günümüzde olduğu gibi geçmiş zamanda da insanların gündemine geliyordu . Ayrıca bu noktada İbn-i Sina'nın asırlar önce bulmuş olduğu çözümler de bulunuyor.

İbn-i Sina cilt lekeleri, siğil ve sivilce gibi rahatsızlıklara karşı 3 bitki önerisinde bulunuyor. Peki bunlar neler?

İBN-İ SİNA'NIN CİLT LEKELERİ VE SİĞİL İÇİN KESİN ÇÖZÜMLERİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden cilt lekeleri, sivilce ve siğil gibi problemlere karşı bazı doğal çözüm önerilerinde bulundu. İşte söz konusu çözüm önerileri; mavi süsen çiçeği, beladur ağacı ve moringa.

Mavi Süsen Çiçeği: İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği mavi süsen çiçeği birçok farklı sağlık problemine kesin sonuç veriyor. Cilt lekelerini temizleyip yağdan arındırıyor. Kronik bağ ağrısı tedavisinde kullanılabiliyor, balgam sökücü özelliği ile biliniyor ve pişirildikten sonra gargara için kullanıldığında diş ağrılarına da iltihabı yok etmek konusuncda faydası saymakla bitmiyor.

Beladur Ağacı: İbn-i Sina'nın önerdiği beladur ağacı, cilt lekelerine ve siğile karşı faydalı olabiliyor. Bu nedenle adeta siğil düşmanı gibi görülebiliyor.

Moringa: Ciltteki çil ve sivilce lekelerinin temizlenmesinde faydalı olabiliyor. Güneş lekesi ve sivilce lekesi gibi kalıcı sandığınız lekelerin geçmesine sebep oluyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği mavi süsen çiçeğini, beladur ağacını ve moringayı alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak denemeleri gerekir.