Okul çantası hazırlarken dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Ağır kitapları sırta yakın koyun

Yayın Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 10:09:00

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2024 Pazar 10:09:00

Okullar açılıyor. Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. 20 milyondan fazla öğrenci ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte dersbaşı yapacak. Uzmanlar, omurga eğriliğine ve skolyoza karşı aileleri uyararak, öğrencilerin okul çantalarının ağırlığına dikkat çekiyor. Peki, sağlıklı bir okul çantası nasıl olmalı? İşte yanıtı...

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL

Yaz tatili bitti, okullar açılıyor. Yeni eğitim öğretim yılında 20 milyondan fazla öğrenci ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte dersbaşı yapacak.

Okul çantalarının ağırlığına dikkat çeken uzmanlar, omurga eğriliğine ve skolyoza karşı aileleri uyardı.

Dr. Emine Bukan Arıca, okul çantaların ağırlığının çocuğun vücut ağırlığının en fazla yüzde 10 ila 15'inden fazla olmaması gerektiğini belirtti.

Dr. Emine Bukan Arıca, "Çantanın kendisi hafif ve tekerlekli olmalıdır. Omuz askısı geniş, çift destekli ve kalın pedli olmalı, bel kemeri bulunmalıdır. Askılar her zaman omuzlar üzerine tam oturmalı, çocuğun vücuduna yaklaşacak şekilde sıkı ayarlanmalıdır." dedi.

AĞIR KİTAPLARI SIRTA YAKIN, HAFİF OLANLARI UZAK TUTUN!

Sırt çantasında ağır olan eşyaların çantanın sırta bakan tarafına, hafif olanların ise sırttan uzak olan kısma gelecek şekilde eşit dağıtılması gerektiğinin altını çizen Arıca, "Çanta her gün kontrol edilmeli ve ihtiyaç olmayan nesneler çıkartılmalıdır." uyarısında bulundu.

Okul kaygısını güvenle yenin!

Okul heyecanını hastalık bölmesin!

Poğaça tarifi! Kahvaltı ve ikindi çayı için birebir