Ordu'daki yolu görenler hayrete düşürüyor! 21 keskin virajıyla korku salıyor

Yayın Tarihi: 09 Eylül 2024 Pazartesi 14:55:00

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2024 Pazartesi 14:55:00

Tam 21 keskin viraja sahip. Ordu'da virajlarıyla dikkat çeken yol görüntüsüyle insanlara adeta korku salıyor. 21 virajlı yol görüntüsüyle sürücüleri ve vatandaşları tedirgin etse de ulaşım süresini kısalttığından tercih ediliyor.

Ordu'da virajlarıyla dikkat çeken yolu görenler hayrete düşüyor. 21 keskin virajıyla insanları tedirgin eden yol görenlere korku verse de ulaşım süresini kısalttığından sık kullanılıyor.

Ordu'da dağ yamacına yapılan kent merkezi ile kırsal Özlükent Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan 21 keskin viraja sahip yol vatandaşlar tarafından dikkat çekiyor.

Zorlu arazi şartları aşılarak açılan ve yaklaşık 4 kilometre uzunluğa sahip keskin virajlı yol sürücüleri ve vatandaşları tedirgin etse de 100 haneli Özlükent'e kısa mesafeden gitmek isteyenler tarafından sık kullanılıyor.

Özlükent Mahallesi sakinleri tarafından 2011 yılından beri kullanılan yol, yakıttan tasarruf ettirmesinden dolayı da sık tercih ediliyor.

Özlükent Mahallesi sakinlerinden muhtar azası Salih Tepe, şu anda tüm mahalle sakinlerinin yaz kış bu yolu kullandığını ifade eden ediyor.

Tepe, "Bizim için bu yolun hiçbir tehlikesi yok. Burası bizim için adeta bir velinimet oldu ama bu yolu görenler oldukça tedirgin oluyor." dedi.

Daha önce bu yol açılmadan mahalleye ulaşabilmek için 23 kilometrelik bir yolu dolaşmak durumunda kaldıklarını anlatan Tepe, "Şimdi bu yolu kullanarak çok kısa sürede gideceğimiz yere ulaşıyoruz. Bu yolun bağlantı noktası Karadeniz-Akdeniz Yolu olduğu için kısa sürede bu yola bağlanarak şehir merkezine gidebiliyoruz. Bu yolu bizim hizmetimize sunanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

21 VİRAJLI YOLU İLK DEFA KULLANACAKLAR DİKKAT!

Tepe, yolu ilk defa kullanmak isteyen sürücülere tavsiyelerde bulunarak, "Bu yolu ilk defa kullananlar başta olmak üzere sürücülerimizin hız yapmasını istemiyoruz. Yolda keskin virajlar oldukça fazla. Özellikle yokuş aşağı giderken yavaş yavaş insinler." ifadesini kullandı.

"BU YOL SAYESİNDE 40 DAKİKADA EVİMİZE ULAŞIYORUZ"

Yolu kullanan mahalle sakinlerinden sürücü Ahmet Bodur ise "Uzun yıllar mahalleye yolcu taşıdım ama mahalleye ulaşmak için Kabadüz'ün Yokuşdibi Mahallesi'ni dolaşmak durumunda kalıyorduk. Ordu merkezden yaklaşık 2 saatte mahalleye ulaşıyorduk. Şimdi bu yol sayesinde 40 dakikada evimize ulaşıyoruz. Hastamız olsa yarım saatte hastaneye ulaşabiliyoruz." bilgisini paylaştı.

Karadeniz'in zorlu coğrafyasında açılan bu yolda sürücülerden dikkat etmesini istedi.