Resimde kaç kadın var? Kimse tam sayıyı bulamıyor! Bilen Einstein'a kafa tutuyor

Yayın Tarihi: 06 Eylül 2024 Cuma 18:35:00

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2024 Cuma 18:35:00

Her insan resimlerden farklı analizler çıkarır ama görünenin arkasındakini fark etmek görsel zekâ işidir. Kişilik testleri karakter özelliklerini ortaya çıkarıyor ve görsel zekânız hakkında bilgi veriyor. Resimde kaç kadın var? Sadece üstün zekaya sahip kişiler bulabiliyor. Hazırsanız, başlayalım…

İnsanın kendini ve karakterini tanıması yıllarını alır. Hatta zamanla kendini tanıyamayan insanlar bile olabilir. Çünkü karakter özellikleri bazen yaşantıya göre de değişir. Kişilik testlerinde verilen optik illüzyonlar çağrışımlardan yola çıkarak bilgi sunar ve herkes bu ipuçlarını yakalayamaz.

GÖRSEL ZEKANIZI ÖLÇÜN

İnternette çok popüler olan Oleg Shupliak'ın resimlerinden yola çıkarak sizlere bir kişilik testi hazırladık. Bazı optik illüzyonlar, önyargılara ve çağrışımlara dayanır ve herkes onları aynı şekilde görmez. Bu test de onlardan biri. Görsel zekâyı ölçen bir kişilik testi hazırladık.

HAZIR MISINIZ?

İllüzyonlar, deneyimlerden yola çıkarak zihinsel işlemlerle ilgili pratiklik kazandırır. Hem dikkatinizi güçlendirecek hem de beyninize güzel bir egzersiz yaptırmaya hazır mısınız? İşte görsel zekâ ölçen kişilik testi...

Resimde kaç kadın görüyorsun?

Eğer 1 kadın görüyorsanız, siz sadece asıl olanla ilgilenen ve sahnenin arkasında olup bitenleri görmeyen birisiniz. Bazen yanı başınızdaki güzellikleri bazen de arkanızda dönen işleri fark edemiyorsunuz. Dikkatsiz ve umursamazsınız. Görsel zekânız iyi değil.

Eğer 2 kadın görüyorsanız, çağrışımlardan yola çıkarak görsel zekânızı kullanabiliyorsunuz. Bakış açınız ve duyarlılığınız diğer insanlara göre daha iyi. Dikkatlisiniz ama biraz odak sorununuz var. Ayırt etme yeteneğinizi geliştirmeye ihtiyacınız var.

Eğer 3 kadın görüyorsanız, görsel zekânız muhteşem. Muhtemelen geometri dersinde iyi olan bir öğrenciydiniz. Dikkatlisiniz ve hiçbir şeye öylesine bakmıyorsunuz. Baktığınız her şeyin ardında bir detay arıyorsunuz.