Türkiye'de kış saati uygulaması başladı mı? Saatler geri alınacak mı?

Yayın Tarihi: 27 Ekim 2024 Pazar 09:02:00

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2024 Pazar 11:01:00

Avrupa'da 26 Ekim Cumartesi gününü 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece saatler bir saat geri alındı. Bu gelişmenin ardından sabah saatlerinden itibaren kış saati uygulamasına dair "Saatler geri alınacak mı? Türkiye'de kış saati uygulaması başladı mı?" soruları gündeme geldi. İşte detaylar...

Kış saati uygulaması ile ilgili gelişmeler, birçok ülkede saatlerin geri alınmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Avrupa'da kış saati uygulaması kapsamında cumartesiyi pazara bağlayan gece saatler 1 saat geri alındı. Peki saatler geri alınacak mı? Türkiye'de kış saati uygulaması başladı mı? İşte, kış saati uygulamasıyla ilgili merak edilenler

SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Avrupa dün gece itibariyla kış saati uygulamasına geçti. 26 Ekim Cumartesi gününü 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece saatler bir saat geri alındı.

Kış saati uygulamasıyla telefonlar ve dijital saatler otomatik olarak ayarlandı. Türkiye'de ise yaz saati uygulaması devam edecek.

Avrupa'nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1'den 2'ye, İngiltere ile 3'e çıkacak.

TÜRKİYE'DE KIŞ SAATİ UYGULAMASI BAŞLADI MI?

Ülkemizde 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılarak Türkiye'de yaz saati uygulaması kalıcı olmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasıyla ilgili kendisine sorulan soruya "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" cevabını verdi.

Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Yani Türkiye'de yaz saati uygulaması devam edecek.