Sahte çay böyle anlaşılıyor! Bir tutam çayı soğuk suyun içine atın ve...

Yayın Tarihi: 08 Ağustos 2024 Perşembe 17:42:00

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2024 Perşembe 17:42:00

Sahte çayı 15 dakikada anlayabilirsiniz. Sahte çayı anlamanın 3 yöntemi bulunuyor. Renginden, kokusundan ve tadından anlaşılıyor. Ama tüm bunların yanında bir tutam çayı suyun içine atarsanız bu şekilde de sahte çayı anlayabilirsiniz. Detaylar haberimizde…

Elinizden düşürmediğiniz çay ya sahteyse? Çay değil de başka bir şey içmemek için sahte çay belirtilerini sizler için araştırdık.

SAHTE ÇAY İÇİN SU TESTİ

Bir tutam çayı soğuk suyun içine atın. Eğer sahte çay ise suyun içerisine attığınız çay sararır ve renk değiştirirse o çay boya veriyordur. İlk dakikada hemen boya vermesi o çayın kalitesiz olduğunu gösterir. Eğer suyun rengi yavaş bir şekilde 15-20 dakikada sarıya dönüyorsa bu çay kaliteli ve boyasız demektir.

SAHTE BİTKİ ÇAYINI ANLAMANIN YÖNTEMLERİ

1. ÇAYIN RENGİ

Çayın sahteliğini çay yapraklarının renginden de anlayabilirsiniz. Renklerinin koyu ve parlak olması önemlidir. İnternetten aldığınız çayın rengini mutlaka inceleyin. Birkaç fotoğraftan sonra aldığınız çayın rengi size bilgi verecektir. Özellikle siyah çay da bu dikkatten kaçabiliyor. Boyalı çay demlenince bulanık hâle gelir.

2. ÇAYIN KOKUSU

Koyu ve mis kokulu bir çay herkesin en sevdiğidir. Fakat sahte çay da bu çok da mümkün değildir. Sahte çaylarda koku vermesi için içerisine farklı bir bitki koyulabilir. Çayın kendine has bir kokusu vardır. Bu demek keskin bir koku demek değildir. Aksine gerçek çayın rahatsız etmeyen hafif bir kokusu vardır. Bayatlamış çay ise hiç kokmaz. Böyle durumlarda az çay alıp deneyin. Eğer içinize sinen ve gerçek çayı bulduğunuzu düşünüyorsanız aynı tür çaydan almaya devam edersiniz.

3. ÇAY YAPRAKLARININ ŞEKLİ AYNI OLMALI

Bazı şeylerin çok düzgün olması da sahteliğe işaret. Çay yapraklarının şekli de çayın sahteliği konusunda ipucu verir. Çay yapraklarının şekli bükük, kıvrımlı ve çay parçalarının aynı büyüklükte olması gerekir. Aynı zamanda toz gibi de olmamalıdır.

Yumurtayı suya atın! Bayat mı taze mi anlaşılıyor

Sahte zeytinyağı böyle anlaşılıyor