Brezilyalı futbolcuların zeka sırrı o besin

Yayın Tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 12:56:00

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 12:56:00

Çok yönlü oyuncu olan Anderson Talisca futbol zekasıyla en çok konuşulanlar listesinde. Peki, Brezilyalı futbolcu Talisca zekasını neye borçlu? Brezilyalı futbolcuların beslenmesiyle ilgili tüm detaylar haberimizde.

GUNES.COM

ABONE OL

Talisca, Pele, Neymar... Oyun zekasıyla futbola damga vuran futbolculardan sadece birkaçı. Özellikle bugünlerde Anderson Talisca, teknikleriyle, sahaya uyumuyla gözde futbolculardan. Peki, Brezilyalı Talisca ne yiyip, ne içiyor?

Brezilya futbolunda görülen yüksek beceri ve teknik yetenek seviyelerini dünya konuşuyor.

Öncelikle genç yaştan itibaren spora yöneliyorlar. Bunun dışında araştırmalara göre haftada beş veya daha fazla gün meyve ve sebze tüketiyorlar.

EN ÇOK MUZ TÜKETİLİYOR

Brezilya'da en çok tüketilen meyvelerden biri de muz. Potasyum açısından zengin olan muz beyni geliştiriyor ve zekayı besliyor. Bazı araştırmalar sınavdan önce muz yiyen çocukların daha başarılı olduğunu ortaya çıkarıyor.

DİĞER TÜKETİLEN BESİNLER

Brezilya'da diğer sık tüketilen besinler ise domates, süt, zeytinyağı, yeşil sebzeler olarak sıralanıyor. Bu sıralamaya baktığımızda hepsinin bilişsel işlevleri güçlendiren besinler olduğunu anlıyoruz. Özellikle domates Omega-3 açısından zengindir ve beyni güçlendirir.