0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 08:00:00

Tarih yine ayaklar altında

Fotoğraf çektirmek isteyenler yüzünden çatısı zarar gören ve çıkışların yasaklandığı, Eminönü'ndeki tarihi Büyük Valide Han’ın kubbelerinde, reklam filmi çekildi.

İstanbul Fatih’in Eminönü semtinde bulunan Büyük Valide Han, günümüze kadar ulaşan kültürel miraslarımız arasında önemli bir yere sahip. 17'nci yüzyılda, Kösem Sultan tarafından inşa ettirilen Valide Han’da, aradan yüzyıllar geçmesine rağmen, atölyelerde tekstil üretimi yapılmaya ve zanaat dalları icra edilmeye devam ediliyor. 

2016'DA ÇÖKTÜ

Manzarası nedeniyle fotoğraf çektirmek isteyenler tarafından büyük ilgi gören tarihi hanın çatısının bir bölümü, 2016 yılında kubbeyle birlikte çökmüştü. Bu olayın ardından çatıya çıkan kapıya Fatih Belediyesi'nce mühür vurulmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı da mülk sahiplerini, hanın bakım ve onarımı konusunda uyarmış, çatıya çıkış yasağı koymuştu.

ÖNLEM ALINDI

Böylece tarihi yapının korunması için önemli bir adım atılmıştı. Alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen Valide Han'ın çilesi bitmedi. Kubbelerine çıkmanın yasaklandığı handa, reklam çekimleri gerçekleştiriliyor. 

AĞIR EKİPMANLAR ÇIKARILDI 

Geçtiğimiz günlerde çatıda bir reklam filmi çekimi yapıldı. Valide Han’ın çatısı, ünlü bir markanın reklam çekimini üstlenen yabancı bir prodüksiyon şirketine açıldı. Kilolarca ağırlıktaki ekipmanlar, kubbelerin üstüne konuldu. Kalabalık bir ekibin görev aldığı o anlar büyük tepki çekti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX