Türkiye'de kız ve erkek bebeklere en çok verilen isimler belli oldu! İşte, en popüler bebek isimleri

Yayın Tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 07:49:00

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 07:49:00

Kız ve erkek bebeklere en çok verilen isimler merak ediliyor. Aileler bebeklere isim araştırıyor. Türkiye'nin en popüler isimleri belli oldu. Bu yıl en çok konulan isim erkeklerde Alparslan oldu, kızlarda Asel... İkinci sırayı ise Yusuf ile Zeynep aldı. Açıklanan listede en popüler isimlerin yanı sıra yalnızca 1 bebeğe verilen isimler de var. İşte, Türkiye'nin en popüler bebek isimleri...

Kız ve erkek bebeklere en çok verilen isimler araştırılıyor. Aileler en popüler kız bebek ve en popüler erkek bebek isimlerini merak ediyor. 2023'ün en popüler bebek isimleri ise açıklandı.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Türkiye'de kız ve erkek bebeklere en çok verilen isimler belli oldu.

2023'ÜN EN POPÜLER ERKEK BEBEK İSİMLERİ

Erkek çocuklara en çok verilen isimler sırasıyla Alparslan, Yusuf, Göktuğ, Ömer Asaf ve Miraç oldu.

Erkek bebeklerden 8 bin 366'sına Alparslan, 6 bin 303'üne Yusuf ismi konuldu.

2023'ÜN EN POPÜLER KIZ BEBEK İSİMLERİ

Kız çocuklara ise en çok verilen isim 8 bin 114 ile Asel oldu. 7 bin 614 kız çocuğuna Zeynep, 6 bin 895'ine Defne, 5 bin 382'sine ise Zümra ismi verildi.

SADECE 1 BEBEĞE VERİLEN İSİMLER

En popüler isimlerin yanı sıra yalnızca 1 bebeğe verilen isimler ise şöyle; Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Kağan Celal.

EN POPÜLER KIZ BEBEK İSİMLERİ VE ANLAMLARI

Asel ismi ve anlamı: Bal, şifa veren bal, huzur, muhabbet, sevgi anlamlarına gelir. Bu isim genellikle kız çocuklarına verilir ve huzurlu, sevgi dolu ve şifa verici bir kişiliği temsil eder.

Zeynep ismi ve anlamı: Zeynep ismi iffet ve iyi ahlakı temsil eder. Güzel, mücevher, değerli, çekici, değerli olan her şey. Zeynep. Peygamber Efendimizin torunu ve Hz. Ali ile Hz. Fatıma kızı.

Defne ismi ve anlamı: Mitolojik bir isim olan Defne, güzelliği ve zarafeti temsil eder. Babasının süsü.

EN POPÜLER ERKEK BEBEK İSİMLERİ VE ANLAMLARI

Alparslan ismi ve anlamı: Korkusuz, cesur, yiğit, soylu, aslan anlamlarında. Büyük Selçuklu hükümdarı.

Yusuf ismi ve anlamı: Dini bir karakter olan Yusuf Peygamber'den esinlenerek, yıllardır popülerliğini koruyan bir isimdir.

Göktuğ ismi ve anlamı: Göktuğ, eski Türk devletlerinde Türk hakanlarına verilen bir sıfattır. Güçlü, zeki ve idare etme kabiliyeti olan kimse demektir. Savaşma gücüne sahip olan kimseler Göktuğ olarak anılmıştır.

Ödem atıcı tarif ile şişkinliğe son!

Diyet kurabiye tarifi ile formda kalın

Doğal cilt serumu tarifi! 5 yaş gençleşin