0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Yeni Franz Ferdinand kim?

Büyük göçler, katliamlar, sürgünler, gösteriler, salgınlar, terör eylemleri, ifşalar, ticaret yolu kapamalar, tedarik zinciri kırılmaları ve ekonomik krizler ile harmanlanan 21. yüzyıl insanlığı, artık daha ne olabilir diye kara kara düşünürken, bir çok ülkenin bürokratları 3. Dünya Savaşı hakkında açıktan konuşmaya başladı. Olası bir savaş halinde, yıllar sonra dönüp geriye bakarak işin başı nasıldı dediğimizde, sanırım bu günlerin şu cümlelerini hatırlayacağız:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,

" Nato bizi tehdit etme cüretinde bulunuyor. Almanya ile bir rövanşımız olacaktır (2. Dünya Savaşı'nı kastediyor). Nato'da Türkiye hariç hepsini tarihe gömerim. Biz 10.000'in üzerinde Nükleer silahı müzede sergilemek için imal etmedik."

ABD Eski Başkanı ve Yeni Başkan Adayı Donald Trump,

"3. Dünya Savaşı'nın eşiğindeyiz. Ülkemiz, Joe Biden'ın başkomutanlığında ayakta kalamaz."

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron,

"Rusya'nın yenilmesi Avrupa'da güvenlik ve istikrar için gereklidir" AB Ukrayna'ya orta ve uzun menzilli füzeler tedarik ederek 'daha derin saldırılar için yeni bir koalisyon' oluşturmayı kabul etti. Paris ile Kiev arasındaki güvenlik anlaşması 10 yıllık bir süre için imzalandı ve Ukrayna NATO üyesi olana kadar yürürlükte kalacak. AB'nin kapısında bir savaş devam ederken hiçbir şey göz ardı edilemez"

Slovakya Başbakanı Robert Fico,

"Ukrayna'nın NATO üyeliği söz konusu olursa bunun bizim için bir sorun olacağını seçimden önce söylemiştik. Bunu Stoltenberg NATO Genel Sekreteri ile yaptığım görüşmede de söyledim: sürpriz olmaması için, Slovak hükümetinde hakim olan parti adına konuşuyorum, Ukrayna'nın NATO üyeliğini kabul etmeyeceğimizi söylüyorum zira bu Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcı olur. Bunun asla olmayacağına inanıyorum. Slovak siyasi sahnesini etkileme fırsatım olduğu sürece böyle bir kararı veto etme hakkımı kullanacağım."

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic,

"Üçüncü dünya savaşından söz edemem ama büyük bir çatışmadan söz ediyorum. Ne kadar uzaktayız? Bundan çok uzakta olmadığımıza inanıyorum. Üç ya da dört aydan fazla değil ve bunun daha önce gerçekleşmesi tehlikesi de var."

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,

"Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz. Bu gerçekten hesabı kitabı yapılmış mesele."

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock,

"Daha fazla acının yaşanmasını önleyebilecek çözümler bulmak için ortaklarımızla birlikte yorulmadan çalışıyoruz. İstenmeyen bir gerilim ve topyekûn savaş riski her geçen gün artıyor."

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin,

"Lübnan-İsrail sınırının her iki yakasındaki gerilimi durdurmak için diplomatik çözüme önem veriyoruz. İsrail ile Hizbullah arasındaki bir savaş kolaylıkla bölgesel bir savaşa dönüşebilir."

Dünya bu söylemleri duyarken, ülkeler arası yapılan anlaşmalar ile taraflar ufaktan belirginleşmeye başladı. Kendiliğinden bir sürüklenme gibi görünse de aslında perde arkasında batı sömürgeciliğinin evrilerek, tüm insanlığın sömürgeleşmesi ile sonuçlanacak bir dünya düzeni değişimi olduğu aşikar. Para babalarına artık ülke sömürmek yetmiyor. İnsanlık ve tüm bireyler üzerinde tam hakimiyeti sağlayacak olan;

Dijital para sistemi

15 dakikalık akıllı şehirler projeleri

Karbon ayak izi uygulamaları

Sera gazı emisyon azaltma uygulamaları

Küresel göçler ile medeniyetleri yok etme uygulamaları

Uluslararası kredi ve borçlarla devletleri, dolayısıyla milletleri mahkum etme

Pandemi adı altında ilaç sektörüne bağımlı insanlık yaratma

Küresel çapta yangınlar ile verimli arazileri yok etme

Yapay gıdalar ile hasta ve daha kontrol edilebilir bir insanlık yaratma

gibi projelerle, yeni dünya düzeninin altyapısı zaten hazırlanmak üzere. Son noktayı da bir savaş ile koyma derdindeler. Israrla savaşa sürüklenen ülkelerini en az zararla çıkarma derdindeki hükümetler de söylemleriyle, gelmekte olanın iyice yaklaştığını insanlığa duyuruyor. Malum, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana silah tüccarlarının elinde kitle imha silahları birikmiş durumda; küçük çaplı ülkeler arası savaşlarla eritilemeyeceğinin farkındalar ki, küresel çapta bir savaş için kendilerini yırtıyorlar. Bakalım, yeni Franz Ferdinand kim olacak. Kalın sağlıcakla.

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

İnanacak mıyız?

30 Haziran 2024

Yeni Franz Ferdinand kim?

27 Haziran 2024

Yeni normalimiz bu mu?

25 Haziran 2024

Gazze Bezi (Gazlı Bez)

23 Haziran 2024

Yeni kurban Tunahan!

20 Haziran 2024

Türk'üm Türk Milliyetçisiyim

18 Haziran 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX