Hobi olsun diye aldı, sayıları 50'yi buldu! Görenler gözlerine inanamıyor... Cüce keçiler sosyal medyada ilgi çekiyor

Yayın Tarihi: 23 Eylül 2024 Pazartesi 16:07:00

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2024 Pazartesi 16:07:00

Ne oyuncak ne oğlak ne de yavru... Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Hüseyin Kılar, hobi olsun diye 7 yıl önce 2 adet Nijerya Cüce Keçisi almıştı. Zamanla sayıları arttı, 50'yi buldu. Normal keçilerin yavrusu gibi duran cüce keçiler sosyal medyada çok ilgi çekiyor.

Görenler önce oğlak sanıyor. Yavru olduğunu düşünüyor. Oysa onlar cüce keçiler...

Antalya'nın Kepez ilçesi Duraliler Mahallesinde yaşayan Hüseyin Kılar, hobi olsun diye 7 yıl önce 2 adet Nijerya Cüce Keçisi almıştı. Zamanla sayıları arttı.

Yaklaşık 400-500 gram ağırlığında doğan Nijeryalı Cüce Keçileri, Antalyalı besici Hüseyin Kılar'ın neşe kaynağı oldu. Normal keçilerin yavrusu gibi duran cüce keçiler sosyal medyada çok ilgi çekiyor.

Yılda iki kez gebe kalan ve her doğumda 2-3 adet yavru veren keçilerin sayısı 50'ye yükseldi.

Hüseyin Kılar'ın yeni doğan yavru Nijerya Cüce Keçileri ile kimi zaman araçla gezerken, kimi zamanda hassas terazi içerisinde çektiği fotoğraf ve videoları sosyal medyada büyük beğeni topluyor.

GÖRENLER OYUNCAK SANIYOR

Nijerya Cüce Keçileri'nin son derece sevimli, cana yakın, kişilik sahibi hayvanlar olduğunun altını çizen Hüseyin Kılar, ilk doğduklarında avuç içine hatta pantolon cebine dahi sığan boyutları nedeniyle görenlerin gerçek olduklarına inanamadığını belirtti.