0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Gülüş yenilemesi için uygun aday mısınız?

Bir kişinin uygun aday olup olmadığını anlamak için, hekim öncelikle hastanın tüm yüzünü değerlendirmeli ve kişinin beklentilerini dinlemelidir. Her hastanın dişlerinin şekli ve dizaynı kişisel olmalıdır, çünkü her insanın yüz kontürü farklıdır ve bu özellikler, herkesin karakterini belirlemede yardımcıdır. Gülüş dizaynının başlangıç noktası yüzün orta hattının belirlenmesidir. Ön dişler arasındaki orta hat, yüzün bütününe göre çizilmelidir. Dişlerin ve diş etinin görülme miktarı kişiden kişiye, konuşma ve gülüş pozisyonuna göre değişmektedir. Örneğin gülerken ağzınızın iki köşesinden geçen bir hat çizdiğinizde, bu hattın altında kalan yüzde 75- 100 oranındaki ön dişlerde genç bir gülüş bulursunuz. Sadece dişlerin kenarlarının geçtiği düzlemi değiştirerek ve köşeleri daha düz ya da yuvarlak yaparak bile farklı gülüş tiplerini yaratabilirsiniz. Örneğin daha agresif görünmek isteyen biri için dişler, herhangi bir yumuşak kıvrım olmaksızın düz bir şekilde yapılabilir, daha sevimli görünmek isteyen biri için ön dişler komşu dişlere nazaran hafifçe daha uzun yapılabilir ve köpek dişleri yuvarlak bir noktayla biraz daha uzun yapılabilir. Sadece keskin köşeleri yuvarlatarak  bile daha yumuşak, daha feminen bir görünüş elde edilebilir. İnsanlar dar dişlerinin görünüşünü düzelterek, ağız köşelerindeki koyu boşlukları doldurup gülüşlerini güzelleştirebilir.  Ayrıca kişinin yüz özelliklerine bağlı yapılan estetik diş hekimliği, farklı şekil, eğim ve yönde dişlerin yapılması ihtiyacını da doğurabilir. Bazı insanlar sadece daha baskın köpek ya da ön kesici dişe ihtiyaç duyabilir. Belki sadece yan kesici dişin hafifçe yan dişe dönük yerleştirilmesi, doğru odağı yakalamaya yardımcı olabilecektir.  Eski fotoğraflarınız, orijinal gülüşünüzdeki hoşlandığınız ya da hoşlanmadığınız özellikleri bulmada yardımcı olacaktır. Uygun olduğunuzda diş hekiminiz, getirdiğiniz fotoğraflarda beğendiğiniz özellikleri dişlerinize yansıtarak, dişlerin size ait olduğunu hissetmenize yardımcı olacaktır.  

Gülüş yenilemesi sonrası modeller gibi görünme beklentim gerçekçi olacak mıdır?   

Bir diş hekimi, hastanın hoşlandığı bir gülüşe sahip birinin fotoğrafını getirmesini istediğinde ve hasta, bir süper modelin fotoğrafını getirerek ‘Böyle görünmek İstiyorum mümkün mü’ diye sorduğunda, modeli bu kadar fotojenik yapan nedir? Bir modelin fotoğrafının bu kadar iyi olmasının nedeni, yüzünün mükemmel derecede simetrik olmasıdır. Eğer yüzü ikiye bölerseniz, sağ ve sol yarılarının aslında aynı olduğunu görürsünüz.  Diş hekimi tüm hastalarının fotoğrafını merkezden ikiye bölerse yüzde 95’inin sağ tarafının solla eşleşmediğini görecektir. Kozmetik çalışan diş hekimleri genellikle dişleri simetrik yaptıklarını düşünür. Ancak hastalarında mükemmel simetrik bir yüz yoksa, dişleri tamamıyla simetrik yaparak hastaya yanlış işlem uygulamış olurlar. Diş hekimi final restorasyonu yaparken dudak perdesini, üst çene eğimini, kemik yapısını hesaba katmalıdır. Aksi takdirde simetrik olmayan bir çerçeve içerisine simetrik bir şey yerleştirmiş olacak, bu da dişlerde yapmak istediğimiz işlemin tam tersini ortaya koyacaktır.

Diş Hekimi İlker Erdoğan Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX