ABD basınında çok konuşulacak 'UFO' iddiası: Evrende yalnız değiliz

Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 22:26:00

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 22:26:00

Eski Pentagon yetkilisi Luis Elizondo'dan çok konuşulacak çarpıcı iddialar geldi. Elizondo, ABD hükümetinin uzaylı örnekleri topladığını iddia etti. ABD'nin kaynağı bilinmeyen nesnelerin kurtarılmasında rol oynadığının altını çizen Luis Elizondo, “Bu evrende yalnız değiliz ve bu basit bir gerçek. ABD hükümeti onlarca yıldır bu gerçeğin farkında” dedi. Pentagon'dan ise cevap gecikmedi. Elizondo'nun iddialarını yanıtlayan Pentagon, “, "dünya dışı faaliyetlere ilişkin güvenilir bir kanıt bulamadık” dedi. İşte detaylar…

ABD Savunma Bakanlığı'nda eski bir istihbarat görevlisi olup, Pentagon'un UFO araştırmalarına ayrılmış gizli bölümünden sorumlu olduğunu öne süren Luis Elizondo, ABD hükümetinin uzaylı örnekleri ele geçirdiğini iddia etti.

ABD'YE 'UFO' İDDİASI

New York Post'ta yer alan habere göre, ABD hükümetinin "çok gizli" uzay aracı kazasını kurma programından insan dışı yaşam formu kurtardığını iddia eden Elizondo, "ABD, ne bizim ülkemizden ne de bildiğimiz başka bir yabancı ülkeden olmayan, kaynağı bilinmeyen nesnelerin, araçların kurtarılmasına dahil olmuştur" dedi.

'BU EVRENDE YALNIZ DEĞİLİZ'

Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) elindeki iki uzay aracından birinin 1947 yılında New Mexico'nun Rosswell şehrinde meydana geldiğini söylediği UFO kazasına ait olduğunu belirtti. "Biz ulus olarak sadece uzaylı araçlarıyla değil, bu araçların içindekilerle de ilgileniyoruz; biyolojik örnekleri de içerecek şekilde... Yalnız değiliz" diyen Elizondo, ABD hükümetinin yalnızca uzay araçlarıyla ilgilenmediğinin altını çizdi.

İstanbul Havalimanı 1510 uçuşla Avrupa'da zirvede

'TUHAF ŞEKİLDE HAREKET EDİYORLAR'

Elizondo, daha önce bir cerrahın UFO ile karşılaştığını söyleyen bir ABD ordusu mensubunun vücudundan çıkarılan teknik bir cihaz gördüğünü söyledi ve bu nesnenin vücuttan çıkarılırken tuhaf bir şekilde hareket ettiğini ifade etti.

PENTAGON DAHA ÖNCE BU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAMIŞTI

'ABD HÜKÜMETİ ONLARCA YILDIR GERÇEĞİN FARKINDA'

Geçmişte yapılan uzaylı itiraflarını daha da ürpertici hale getiren Elizondo, "Bu evrende yalnız değiliz ve bu basit bir gerçek. ABD hükümeti onlarca yıldır bu gerçeğin farkında" dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

Savunma Bakanlığı, Elizondo'nun iddialarını reddederek, hükümetin "dünya dışı faaliyetlere dair inandırıcı bir kanıtı" olmadığını açıkladı.

'GÜVENİLİR BİR KANIT YOK'

Savunma Bakanlığı sözcüsü Sue Gough, "Bakanlık, hassas bilgileri, kaynakları ve yöntemleri koruma yükümlülüğü ile dengelemesi gereken Kongre ve Amerikan halkına karşı açıklık ve hesap verebilirlik konusunda tamamen kararlıdır. Bugüne kadar, dünya dışı faaliyetlere ilişkin güvenilir bir kanıt bulamadık" dedi.

Kadına yönelik şiddette yeni adım

Gough ayrıca, Elizondo'nun, İstihbarat ve Güvenlikten sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'nda görevli olduğu dönemde havacılık ve uzay programlarında çalışmadığını iddia etti.

GÜVENİ SARSMAK İSTEMİYORLAR

UFO'lara ait araçlara ilişkin konuşan Elizondo, "hava sahamızda emsalsiz bir şekilde uçmakla kalmıyorlar, aynı zamanda teknolojik kabiliyetlerimizi çok aşan bir performans sergiliyorlardı" iddiasında bulundu.

ÇÖZÜMÜ OLMAYAN BİR TEHDİT

Amerikan halkının UFO'ların varlığını bilmeye hakkı olduğunu söyleyen Elizondo, hükümetin bu bilgileri gizli tuttuğunu çünkü bunların muhtemelen "çözümü olmayan bir tehdit" olduğunu ve "vatandaşlarını koruma kabiliyetlerine olan güveni" sarsmak istemediğini öne sürdü.

4 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin'in son görüntüleri ortaya çıktı