ABD'de seçimlerinde geri sayım başladı! Başkanlık yarışı kıyasıya devam ediyor

Yayın Tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 09:27:00

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 09:27:00

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde yarış hız kesmeden devam ediyor. Bazı anketlerde cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump yarışı önde götürüyor.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde yarış hız kesmeden devam ediyor. Bazı anketlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump yarışı önde götürüyor. Anketlerin ortalamasında ise Demokrat aday Kamala Harris önde. Ayrıca başkan adaylarının yarın gece canlı yayında kozlarını paylaşması planlanıyor.

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinde geri sayım başladı. Başkan adayları kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor. Anketler ise son durumu gözler önüne seriyor.

The New York Times ve Siena College, 5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine ilişkin ortak anket yaptı.

Buna göre, Demokratların başkan adayı Kamala Harris yüzde 47'lik bir oy oranına sahip.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump se yüzde 48 ile Harris'in bir puan önünde.

Öte yandan yapılan bütün anketlerin ortalaması alındığında durum daha farklı.

Harris'in yüzde 49'luk oy oranı ile Trump'ın 2 puan önünde olduğu görülüyor.

Ankete katılan seçmenlerin neredeyse yüzde 30'u Harris'in siyasi duruşu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını belirtiyor.

Seçmenlerin çoğu, Trump'ın siyasi görüşlerinin büyük ölçüde belli olduğu kanaatinde.

Anket sonuçları, televizyon münazarası öncesi adayların yarışı başa baş götürdüğünü gösteriyor. Canlı münazara ABC kanalında yapılacak. Başkan adayları kozlarını paylaşacak.

Öte yandan Trump yeni bir seçim vaadi açıkladı. Seçimi kazanması halinde 2020 başkanlık seçimlerinde hile yapanları hedef almakla tehdit etti. Trump, "Bu adalet ahlâksızlığının bir daha yaşanmaması için uzun süreli hapis cezalarını da içerecek şekilde yasaların en geniş kapsamıyla yargılanacak." ifadelerini kullandı.

Trump 2020 seçimlerinde kendisine karşı hile yapıldığını iddia ediyor.