İspanya'dan İsrail çıkışı! Müdahale etmesi gereken BM Güvenlik Konseyi

Yayın Tarihi: 01 Ekim 2024 Salı 14:38:00

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2024 Salı 14:38:00

İsrail'e bir tepki de İspanya'dan geldi. İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail ordusunun işgal saldırılarına karşı ilk müdahale etmesi gereken kurumun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) olduğunu belirtti.

İsrail Lübnan topraklarını işgal etmek için saldırılara devam ediyor.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail ordusunun, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları başlatmasıyla ilgili ilk müdahale etmesi gereken kurumun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) olduğunu belirtti.

"BÖLGESEL BOYUTLARA ULAŞACAK SAVAŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Basın toplantısında konuşan İspanya Dışişleri Bakanı, "Bölgesel boyutlarda olan ancak yayılabilecek bir savaş ile karşı karşıyayız. Bu yüzden hepimiz sorumlu ve ölçülü hareket etmeliyiz. Biz, bu duruma ilk olarak BM Güvenlik Konseyi'nin müdahale etmesini istiyoruz." dedi.

LÜBNAN'DAKİ İSPANYOLLARA TERK EDİN ÇAĞRISI

Diğer yandan İsrail'in Lübnan'daki saldırılarının "büyük bir endişeyle takip edildiğini, bölgeyi açık bir savaşın eşiğine getirdiği ve bu konuda harekete geçtiklerini" vurgulayan Albares, Lübnan'daki tüm İspanyollara ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Güvenlik nedeniyle ayrıntılara girmeden "gerekli olduğu anda yürürlüğe koymak için tahliye planlarının hazır olduğunu" ifade eden Albares, Lübnan'daki İspanyolların yerlerini bildiklerini, bu kişilerin halen aktif olan ticari uçuşlarla ya da Türkiye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi üzerinden deniz yoluyla ülkeden ayrılmalarını istediklerini söyledi.

İspanya hükümetinden son iki gündür yapılan açıklamalarda, İsrail'e Lübnan'a başlattığı saldırıları durdurması ve uluslararası toplumun harekete geçmesi çağrısı yapıyor.

UNICEF Lübnan'da yaşananlara felaket dedi! Çocuklar için çatışma durmalı