İsrail-Hizbullah çatışması! Gözdağı verdi: Yeni bir tırmanma aşamasına geçiyoruz

Yayın Tarihi: 18 Ekim 2024 Cuma 13:36:00

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2024 Cuma 13:36:00

İşgalci İsrail ile Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırılar sürüyor. Hizbullah, çatışmada yeni bir aşamaya geçtiğini duyurarak saldırıların şiddetleneceğini belirtti.

İşgalci İsrail ile Lübnan'da konuşlu Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırılar sürüyor. Lübnan'ın güneyinde de sıfır noktasında işgalci askerler ile Hizbullah mensupları sıfır noktasında sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Hizbullah sosyal medyadan açıklama yayınladı. Buna göre, İsrail'in kara operasyonundan beri en az 55 İsrail askeri öldürüldü. 500'ü de yaralandı.

"YENİ TIRMANMA AŞAMASINA GEÇİLDİ"

Hizbullah bir kez daha İsrail'in kuzeyini hedef aldı. Yerleşim yerlerindeki askerleri füzelerle doğrudan vuruldu. Ölü ve yaralı İsrail askerlerinin olduğu belirtildi.

Hizbullah, Lübnan sınırında ve İsrail'e yönelik roket ve İHA saldırılarını artırdığını belirtti. 20 merkava tankı ve 4 askeri buldozer de imha edildi.

Hizbullah, İsrail'e gözdağı verdi. "Çatışmada yeni bir tırmanma aşamasına geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Lübnan-İsrail sınırında BM Barış Gücü askerleri de bulunuyor. Zaman zaman İsrail'in saldırılarına maruz kalıyorlar. BM Barış Gücü kapsamında bölgede Alman donanması da bulunuyor. Alman savaş gemisin Lübnan açıklarında bir İHA düşürdü. Kime ait olduğu bilinmeyen İHA, geminin yakınında düşürüldü. Hedefinin gemi olduğu belirtiliyor. Düşürülen İHA parçalarının toplandığı ve inceleneceği aktarıldı.