Silah sesleri duyuldu... Donald Trump'a 2. saldırı iddiası

Yayın Tarihi: 16 Eylül 2024 Pazartesi 09:34:00

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2024 Pazartesi 09:34:00

Donald Trump'ın konakladığı golf kulübünün yakınlarında silah sesleri duyuldu. Kampanya sözcüsü Trump'ın güvende olduğuna dair açıklama yapıldı. Ancak bu durum bazı basın organlarınca Trump'a 2. bir silahlı saldırı girişimi olarak yorumlandı. New York Times golf kulübü çevresinde iki kişi arasında silahlı bir çatışma olduğunu ifade etti ve Trump'ın hedef alınmadığını ima etti.

Donald Trump'ın kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, pazar öğleden sonra Trump'ın kaldığı Florida'daki West Palm Beach yakınlarında silah sesi duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." ifadelerini paylaştı.

Beyaz Saray Trump'ın güvende olduğunu bilmek, başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris'i rahatlattı açıklamasında bulundu.

Trump'ın Oğlu Donald Trump Junior ise çalılıklarda AK-47 bulunduğunu ve bir kişinin gözaltına olduğunu açıkladı.

New York Times golf kulübü çevresinde iki kişi arasında silahlı bir çatışma olduğunu ifade etti ve Trump'ın hedef alınmadığını ima etti.

CNN International ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bir haberinde bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Aynı kaynağa göre uzun namlulu bir silah da ele geçirildi

Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki miting sırasında suikast girişimine uğramış, kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.