Uzmanlar velileri uyarıyor... Okul kaygısını güvenle yenin!

Yayın Tarihi: 02 Eylül 2024 Pazartesi 12:11:00

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024 Pazartesi 12:11:00

2024-2025 eğitim ve öğretim yılına sayılı günler kala okula başlayacak çocuklarda kaygı bozukluğu olabilir. Peki, çocuklarda kaygı bozukluğu nasıl önlenebilir? Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Ömür Çiftçi, okula başlayacak çocuklarda oluşabilecek davranış bozukluklarıyla ilgili velilere tavsiyelerde bulundu.

3 aylık tatilin son günlerine girildi. Okulların açılmasına az bir süre kaldı. Uyum haftası ise başladı. Öğrenciler, tekrardan ders zilinin çalmasıyla sınıflardaki yerini aldı.

Kimi çocuklar okulun yolunu gözlerken, kiminde ise bazı sıkıntılar gözlemlenebiliyor.

Uzmanlar, okula başlayacak çocuklarda oluşabilecek davranış bozukluklarına dikkat çekerek, velilere tavsiyelerde bulundu.

Uzmanlara göre, çocuklara okulun güvenli bir ortam olduğunun anlatılması oldukça önemli. Öte yandan, 3 aylık bir tatil sürecinden çıkan çocukların, bazı rutinlerinin belirlenmesi de alışma süreçlerinde kolaylık sağlıyor.

Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Ömür Çiftçi, okula başlayacak çocuklarda oluşabilecek davranış bozukluklarıyla ilgili velilere tavsiyelerde bulundu.

OKUL KAYGISINI GÜVENLE YENİN!

Okula yeni başlayan ve sınıfına dönecek çocukların kaygılı olabileceğini belirten Çiftçi, "Okula birlikte gitmeli ve çocuğa okulun ne olduğunu, orada ne yapıldığını anlatmalıyız. Velilerimize önerim; kırtasiye ve kıyafet alışverişlerini de çocuklarıyla birlikte yapmalarıdır." dedi.

EVDEN AYRILMAK KORKUTUYOR

Ömür Çiftçi, evden ve annesinden ayrılıp okula gitmenin çocuk için kaygı verici olduğuna dikkat çekti.

Ömür Çiftçi şöyle konuştu:

"Okulun güvenli bir ortam olduğunu, duygusal olarak birtakım sıkıntılar yaşayabileceklerini ancak, okulun da bir ev ortamı olduğunu onlara hatırlamalıyız. Çocuklarımıza 'Seni okuldan ben alacağım' ifadesini kullanıp ona o güveni aşılamalıyız."

Okul heyecanını hastalık bölmesin!

Poğaça tarifi! Kahvaltı ve ikindi çayı için birebir