KPSS ortaöğretim 60 puanla ne olunur? KPSS atama puanları (Ortaöğretim)

Yayın Tarihi: 04 Ekim 2024 Cuma 14:38:00

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2024 Cuma 14:38:00

KPSS Ortaöğretim sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KPSS atama puanları sorgulanmaya başlandı. 1 milyonu aşkın aday memur olmak için atama süreci ile ilgili arama yapmaya başladı. Sınavdan 60 puan alan adaylar "KPSS ortaöğretim 60 puanla ne olunur?" KPSS Ortaöğretim 60, 61, 62, 63, 64, 65 puanla atama var mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte KPSS ATAMA PUANLARI (Ortaöğretim)

KPSS ortaöğretim sınavından 60 puan ve civarı alan adaylar, memur olabilmek için hangi alanları tercih edebileceklerini sorguluyor. Memur atamaları, kurumların ilanlarında belirtilen puan şartı kapsamında gerçekleştiriliyor. Sınava katılan 1 milyonu aşkın adaydan 60 puan ve üstünü alanlar için KPSS atama puanlarını haberimizde derledik. İşte lise mezunları için KPSS atama puanları (ortaöğretim)

KPSS ORTAÖĞRETİM 60 PUANLA NE OLUNUR?

Memur atamaları, kurumların ilanlarında belirtilen puan şartı kapsamında gerçekleştiriliyor. Puanlar alım yapılacak kuruma ve pozisyona göre değişebiliyor.

ÖSYM tarafından açıklanan KPSS-2024/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

KPSS ATAMA PUANLARI (ORTAÖĞRETİM) İÇİN TIKLAYIN

GEÇTİĞİMİZ SENEYE AİT ATAMA PUANLARI İSE ŞU ŞEKİLDE:

KPSS-2023/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim) için tıklayın.

KPSS-2023/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim) için tıklayın.

KPSS KAÇ PUANLA NEREYE ATANIRIM 2024?

KPSS ile memur atamaları, kurumların ilanlarında belirtilen puan şartı kapsamında yapılıyor. Alım şartlarına göre en az 60, 65, 70 puanının alınması şartı aranıyor.

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.