Fitch'in Türkiye kararı... Bakan Şimşek: Ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız

Yayın Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 14:12:00

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 14:12:00

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notu yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Fitch'in kararını değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız" dedi. Bakan Bolat da "Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Ekonomi yönetimi kararı değerlendirdi. Bakan Şimşek "Ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in not artırımını değerlendirdi.

Bakan Şimşek, bu yıl kredi notunun ikinci kez artırılarak B+'dan BB-'ye yükselttiğini belirti.

BAKAN ŞİMŞEK: GÜVENİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ

Bakan Şimşek, Türkiye'nin, makro finansal istikrarı güçlendiren ve dayanıklılık artıran program sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke olduğunu söyledi.

Şimşek, "Bu hafta açıkladığımız orta vadeli programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız." dedi.

BAKAN BOLAT KARARI DEĞERLENDİRDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da, uygulanan maliye, para ve ticaret politikalarının başarılı sonuçlarının, uluslararası platformda da takdir gördüğünü dile getirdi.

Bakan Bolat "Bu değerlendirme, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir" dedi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti