Maliye, IBAN'la ticarete geçit vermedi! 250 milyon lira vergi cezası kesildi... Bakan Şimşek'ten de uyarı geldi

Yayın Tarihi: 14 Eylül 2024 Cumartesi 15:28:00

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2024 Cumartesi 15:28:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN'la ticarete geçit vermedi. 250 mükellefe, 250 milyon lira vergi cezası uyguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek denetimlerin tavizsiz şekilde devam edeceğini vurguladı.

IBAN'la tahsilat mercek altında. Maliye, çok harcayan ancak vergi vermeyenlerin peşinine düştü Vergi kaçakçılığına yönelik 250 mükellefe ceza kesildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN'la vergi kaçakçılığına geçit vermiyor. Özellikle "pos çalışmıyor" gibi bahaneler üreten mükellefler yakın takipte tutuluyor. Bu kapsamda 250 mükellefe yönelik kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. İlk aşamada 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığını tespit eden bakanlık, bu tutar üzerinden 250 milyon lira vergi cezası kesti.

Kayıt dışı kazançların sektörler arasında dağılımı belirlendi. Lüks restoran zincirleri ve kuyumculuk firmaları başı çekti. Ayrıca, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul alım-satım yapan kişiler de bu kapsamda tespit edildi. Para transferlerinin kripto para, ödeme hizmetleri ve şans oyunları bayilerinden yapıldığı da belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten vergi kaçakçılığına sert uyarı geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IBAN ya da banka hesapları üzerinden yapılan tahsilatların vergi dışı bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet veren mükelleflerin yakından takip edileceğini ve vergi adaletini artırmak amacıyla denetimlerin tavizsiz şekilde devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin gururu... Dünyanın en iyisi seçildi

Yatırım araçlarının performansı belli oldu

Emlakta doğrulanmış ilan dönemi başlıyor!