Türkiye'nin gururu... Dünyanın en iyisi seçildi: Kömürhan Köprüsü'ne IRF'den ödül

Yayın Tarihi: 14 Eylül 2024 Cumartesi 14:41:00

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2024 Cumartesi 14:41:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi. Kömürhan Köprüsü, Uluslararası Yol Federasyonu 2024 Küresel Yol Başarı Ödülleri'nde en iyi proje seçildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kömürhan Köprüsü'nün Uluslararası Yol Federasyonu tarafından 2024 Küresel Yol Başarı Ödülleri'nde, gergin eğik askılı ve ters-y tipi yapım metodolojisi ile en iyi proje seçildiğini duyurdu.

Elazığ ve Malatya arasındaki doğal sınırda yer alan köprünün, bölgenin ulaşımını kolaylaştırmakla kalmadığına işaret eden Bakan Uraloğlu, 660 metre uzunluğundaki köprünün taşıt trafiğine karşılıklı yönde ikişer şeritli olarak hizmet verdiğini vurguladı.

"EYFEL KULESİ KADAR ÇELİK KULLANILDI"

Köprü, 168,5 metre yüksekliğindeki tek pilonu ve 380 metrelik orta açıklığı ile dünya genelinde 4. sırada yer alıyor. Ayrıca, inşasında kullanılan 7 bin ton çelik, Eyfel Kulesi'nde kullanılan miktara eşdeğer.

Köprünün yapımında ve tasarımında tamamen yerli kaynaklar kullanıldı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, köprünün güneş enerjisi santralinden lde edilen enerji ile yıllık 6 milyon lira tasarruf sağlayacağını belirtti. Bu ödülün Türkiye'nin mühendislikteki başarısını temsil ettiğini ifade etti.

ÖDÜL 12 ARALIK'TA TAKDİM EDİLECEK

Uluslararası yol federasyonu 2024 küresel yol başarı ödülleri töreni 12 Aralık 2024'te ABD Orlando'da yapılacak.

Emlakta doğrulanmış ilan dönemi başlıyor!

Yatırım araçlarının performansı belli oldu

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması