24 TV'deki Açık Görüş programında açıkladı! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Denetimli serbestlik kalkabilir

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2024 Perşembe 14:48:00

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2024 Perşembe 14:48:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı netti, "Kriminal tipler sokakta dolaşmamalı" dedi. Hükümet vakit kaybetmeden düğmeye bastı, cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için yeni tedbirler masada. Alınacak önlemlerin ayrıntılarını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç paylaştı. 24'te Açık Görüş programında Gazeteci Murat Çiçek'in konuğu olan Bakan Tunç, ceza infaz yasasında yapılacak düzenlemelerin ayrıntılarını aktardı. Bakan Tunç, "Denetimli serbestlik kalkabilir." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun gündeminde şiddet olayları var. 'cezasızlık algısı' tartışma konusu. hükümet ise soruna kayıtsız değil, yaraya neşter vurmaya hazırlanıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 24 TV'de yayınlanan Açık Görüş programında Gazeteci Murat Çiçek'in konuğuydu. Bakan Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı, ceza infaz kanununda yapılacak yeni düzenlemelerin ayrıntılarını paylaştı.

Bakan Tunç, toplumdaki rahatsızlığın farkında olduklarını dile getirdi. Cezaların caydırıcılığı artırmaya yönelik adımlar atılacağının altını çizdi.

Bakan Tunç, cezaevlerinin kapasiteleri üzerinde doluluk oranlarına sahip olduğu yönünde spekülasyonlara ve tutuklamaların bu nedenle ötelendiğine yönelik iddialara da yanıt verdi.

Bakan Tunç, kadına yönelik şiddet konusunda yeni adımların atılmasının planlandığını ve bunun mevcut sistemin iyileştirilmesini de sağlanacağının altını çizdi.

Ve toplumda infial yaratan suçlar...

Bakan Tunç bu noktada kritik bir bilgi paylaştı. Geçmişte uygulanan düzenlemenin yeniden hayata geçirilmesi gündemde.

Adalet Bakanı Tunç'un topluma da bir çağrısı vardı, Türk yasalarını tanımayan sosyal medya devleriyle mücadelede destek istedi.

24 TV'deki Açık Görüş programına konuk olan Adalet Bakanı Tunç, ceza infaz yasasında yapılacak düzenlemelerin ayrıntılarını aktardı. Bakan Tunç'un açıklamaları karşınızda...