FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü | FETÖ terör örgütünü ne bekliyor? Örgüt dağılma sürecine girer mi?

Yayın Tarihi: 21 Ekim 2024 Pazartesi 08:34:00

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2024 Pazartesi 08:34:00

Fetullah Gülen öldü mü? merak ediliyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü iddia edildi. Terör örgütüne müzahir internet siteleri, Gülen'in öldüğünü açıkladı. Öte yandan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, Fethullah Gülen'in öldüğünü duyurdu. Peki, FETÖ terör örgütünü ne bekliyor? Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ölümü örgütü nasıl etkiler? FETÖ terör örgütü dağılma sürecine girer mi? İşte, merak edilenler...

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? araştırılıyor. Hain terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü iddia edilmişti.

FETÖ lideri Fetullah Gülen öldü mü? FETÖ terör örgütünü ne bekliyor? Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ölümü örgütü nasıl etkiler? FETÖ terör örgütü dağılma sürecine girer mi? soruları merak ediliyor.

Örgüt yönetiminin en çok kullandığı sosyal medya hesaplarından "Herkülnağme"de yapılan paylaşımda, elebaşı Gülen'in öldüğü iddia edildi. "Herkülnağme"deki paylaşımın ardından örgüte ait diğer sosyal medya hesaplarında aynı iddia dolaşıma girdi. Gülen'in akrabaları ve örgüt yönetimine yakın olup sosyal medyada aktif olan çok sayıdaki isim de elebaşın öldüğünü öne sürdü.

FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen haber siteleri, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğünü duyurdu. Öte yandan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, Fethullah Gülen'in öldüğünü açıkladı.

"ÖLMESİ ÜLKEMİZ İÇİN OLUMLU BİR GELİŞMEDİR"

İst. Med. Üni. Öğr. Üy. Prof. Dr. Ahmet Akın konuya ilişkin, "Eğer iddia doğru ise CIA ve MOSSAD'ın başı sağ olsun. ABD'nin içimize saldığı ve ülkeyi karıştırmak için kullandığı aparatlardan birisinin ölmesi ülkemiz için olumlu bir gelişmedir." açıklamasında bulundu.

"İNŞALLAH ÖRGÜT DE DAĞILMA SÜRECİNE GİRER"

Dumlupınar Üni. Öğr. Üy. Doç. Dr. Cantürk Caner, "251 şehidin müsebbibi ve ahlaksızlığın başını çeken isimlerden birisi hayatını kaybetmiş. Kurtulduk. Bundan sonra inşallah örgüt de dağılma sürecine girer." ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ'DE DAĞILMA SÜRECİ

24 TV Ankara Haber Müdürü Mustafa Daştan, "Bir kitapsızı daha Dünyadan kurtaracağız. Dış güçler tarafından tutulan bir elebaşıydı. . Ülkemize darbe girişimi yapmaya çalıştılar, ancak Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermedi." dedi.

FETULLAH GÜLEN'İN ÖLMESİ ÖRGÜTÜ NASIL ETKİLER?

Ali Fuat Gökçe, "Fetullah Gülen'in ölmesi örgüt içinde dağılmaya sebep olacaktır. Ancak halen hapisten çıkanlar örgüt şeklinde gezmeye devam ediyorlar. Farklı grup içinde yapılanmaya çalışıyorlar. Bir anda ortaya çıkabileceklerini göz ardı etmemek gerek. Tamamen dağılıp ellerindeki kozun gitmesini istemeyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

FETÖDE DAĞILMA SÜRECİ

Akşam Gazetesi GYY Mustafa Kartoğlu, "Başlattığı yapıyı, vatana ihanet etmiş, Türk milletinin polisini öldürmüş, gençlerin, çocukların ve hırsının, aklının, yüreğinin önüne geçmiş bir sürü kişinin kullanıldığı bir istihbarat örgütü haline getirmiş." açıklamasında bulundu.

Ekonomi Gazetecisi Sadi Özdemir, "Arkasındaki finans gücüne kim hakim olacak ve onu nasıl kullanacak? Amerika muhtemelen terör örtüne harcadığı paralar nedeniyle bunların büyük kısmının kendi bünyesinde kalmasını isteyecek. Bu sebeple oraya Türkiye'ye karşı kullanılabilecek kişiler atayacak." dedi.

Ali Fuat Gökçe, "ABD bu örgütten vazgeçecek mi soru burada. Ya da başka isim seçip örgütü tekrar toplarlamaya çalışacak mı? Kolay kolay bu örgütün dağılacağından bahsetmek mümkün değil daima uyanık kalmakta fayda var. Farklı gruplar içerisinde yer alabilirler. Geçmişte yaptıklarını hepimiz gördük." ifadelerini kullandı.

Akşam Gazetesi GYY Mustafa Kartoğlu, "Amerikalılar başından beri onu malzeme olarak kullanıyorlar." dedi.

Ekonomi Gazetecisi Sadi Özdemir, "Maalesef Amerika'da iade süreci olmaz. Onlar açısında ortada yönetilmesi ve karar verilmesi gereken geliri olan bir örgüt var." dedi.

Akşam Gazetesi GYY Mustafa Kartoğlu, "Ekmeğini dışarda arayanın bence hakkında yanılma payımız çok azdır. Yanılsak da problem yoktur. Eğer yanılmıyorsak nelerden korunmuş olabileceğimize dair ciddi fikir verir bizlere." ifadelerini kullandı.

Ali Fuat Gökçe, "Bu durum Türk siyasi tarihinde önemli bir nokta. Sonrasına bakmak lazım sonrası çok önemlidir. Sonrasındaki yapılanmaya karşı çok dikkat etmek gerekiyor burada asıl olan devlettir. Devlete karşı hareket nerden gelirse gelsin uyanık olmak gerekiyor." dedi.