İstenmiyor mu? Yine tartışma konusu oldu

Yayın Tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 14:32:00

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 14:32:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yeterince etkili olamadığı gerekçesiyle “Sert muhalefet isteyen çevrelerden baskı mı var?” sorusu gündemde. TİP Milletvekili Ahmet Şık “CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında uçurum var” dedi. Son çıkan tartışmalar, Özgür Özel istenmiyor mu?" sorusunu gündeme getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yeterince etkili olamadığı gerekçesiyle "Sert muhalefet isteyen çevrelerden baskı mı var?" sorusu gündemde. Bir süredir tuhaf gündemlerin öznesi haline getirilen Özgür Özel son olarak TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın eleştirileri ve FETÖ'cülerin ortaya attığı "vuruldu" iddiası ile yine tartışma konusu oldu.

Celal Bayar gibi Trump! ABD'ye komünizm gelir mi?

İLKE VE PRENSİP ELEŞTİRİSİ

TİP Milletvekili Ahmet Şık "CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında uçurum var" dedi. Şık "aramızda arkadaşlık ilişkisi var" dediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in olaylı meclis oturumundan sonraki açıklamalarını eleştirdi.

AHMET ŞIK: İKTİDARIN ÇİZDİĞİ HAT BU...

Olaylı Can Atalay oturumunda TBMM'deki kışkırtıcı konuşması ve ardından Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile aralarında yaşananlarla gündeme gelen Ahmet Şık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e sitem etti.

Ahmet Şık "Özgür Özel ile arkadaşlık ilişkimiz var. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in siyasi tutumu arasında bir uçurum olduğunu söylemek istiyorum. Siz ilkelerinizi, prensiplerinizi, söyleyecek sözünüzü kendi pozisyonunuza ve karşınızdakinin sıfatına göre değiştiriyorsanız orada problem var. Özgür Özel şöyle başladı, Alpay Özalan'ı kınamak için önce beni kınamak gerektiğine inandı. Zaten iktidarın çizdiği siyasi hat bu..." dedi.

"ESKİDEN GLADYATÖRDÜM" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tavırlarındaki değişiklik daha önce de gündem olmuştu. Özel, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda "Görevim oydu, gladyatördüm ben eskiden. Meclis'te bir arena var, bir savaş var. Tayyip Bey siyaseti her yerde yapabiliyor ama diğerleri Meclis'te yapabiliyordu çünkü alanlar kapalıydı. Kimse kendisi gibi olamaz orada, senden beklenen neyse onu yapacaksın. Bir gladyatör normalleşebilir mi? Biz yine arkada çok iyi ilişkileri sürdürüyorduk ama örneğin 9 saat süren bir oturumda ne güzel sözler söylemişsin, ne önemli katkılar vermişsin ama televizyonlar 40 saniyelik kavgayı veriyordu" demişti.

BİR ACAYİP VURULMA HİKÂYESİ!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sadece "Ahmet Şık'ın sitemiyle" gündemde değil... Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katıldığı TBMM'deki Filistin özel oturumuna "bacağı kırıldığı için" katılmadığı açıklanan Özgür Özel ile ilgili tuhaf iddialar da ortaya atıldı.

ÖZGÜR ÖZEL VURULDU MU?

Yurtdışındaki kaçak FETÖ'cülerin "CHP içinden bilgi alıyoruz Özgür Özel'i bacağından vurmuşlar" şeklindeki iddialarının ardından Abdurrahman Dilipak sosyal medya hesabından "Bacağı kırılmamış, silahla vurmuşlar! Hay Allah ne oluyor bu memlekette. Vuran kim, niye vurmuşlar. Bu gerçek niçin saklanıyor. Vuran kişi şimdi nerede... Bir Ana muhalefet partisinin genel başkanının başına bu geliyor, kimse işin aslını bilmiyorsa ne yapmak gerek. Vuran aynı partiden biri mi yoksa... Peki, Özel vurulurken korumaları nerede, yanında kimse yok mu? Adam yakalandı mı, yakalanmadı mı? Başka yaralanan birileri var mı? Bu iş yargıya intikal etti mi, etmedi ise niçin? CHP parti olarak bu işin peşine düşmeyecek mi? Bir kişiye yapılan bir haksızlık, aslında bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. "Kol kırılır yen içinde kalırsa" ya o kollar çolak kalır, ya da kangren olur, kesilir" paylaşımını yaptı.

CHP'DEN "DİNİ İÇERİKLİ" CEVAP

Bu iddiaya CHP'nin X'teki İletişim Hesabı'ndan "Bu kadar kuyruklu yalanı, iftirayı bir yazıya nasıl sığdırdınız. Bu komplo teorilerini yazarken hiç mi Allah'tan korkmadınız? Günaha girerim diye hiç mi düşünmediniz? Pes doğrusu!" yanıtı geldi. CHP'nin iletişim hesabından verdiği cevapta dini söylem kullanılması sosyal medya kullanıcıları arasında mizah konusu oldu. Paylaşımın "laikliğe aykırı" olduğu yönünde espriler yapıldı.

ÖZGÜR ÖZEL CEVAP VERDİ

Tartışma sosyal medyada yoğun tartışmalara meydan açarken CHP Genel Başkanı Özgür Özel gazeteci Barış Yarkadaş'a konuştu ve bacağından vurulduğu yönünde ortaya atılan iddiaları yalanladı. Özel, "iddiaları FETÖ'cü hesaplar yaydı. Ayağımda ufak bir kırık var" dedi. Özgür Özel "Güven Hastanesi'nde çekilen film e-sağlık üzerinden e-Devlet'e yüklüdür. İsteyen bakabilir. Devletin elinde olan filmde parmaktaki kırık ortadadır, isteyene filmi de atabilirim" ifadelerini kullandı.