Narin'i kim neden öldürdü? Narin Güran cinayeti soruşturmasında son gelişmeler... El birliğiyle delil karartma

Yayın Tarihi: 16 Eylül 2024 Pazartesi 14:10:00

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2024 Pazartesi 14:10:00

Narin'i kim, neden öldürdü? araştırılıyor. Narin Güran cinayetinde son durum: Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti soruşturması genişletilerek sürerken, arama çalışmalarının yapıldığı sırada aile üyelerinin sistematik şekilde delil karartma eylemi gerçekleştirdiği de tutanaklara girdi.

Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti soruşturması genişletilerek sürerken, arama çalışmalarının yapıldığı sırada aile üyelerinin sistematik şekilde delil karartma eylemi gerçekleştirdiği de tutanaklara girdi. Bazı zanlıların, aramalar sürerken köyde yangınlar çıkarıp elektrikleri kesmekten sorumlu tutularak sorgulandıkları ortaya çıktı. Tutuklama gerekçelerinde de zanlıların sürekli yanlış ihbar yaptığı, böylece jandarmanın Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı belirtildi.

Yangın çıkardılar, elektrikleri kestiler, asılsız ihbarda bulundular hem de defalarca. Tek bir hedefleri vardı. Katledilen Narin'in cansız bedeni bulunmasın istediler.

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Narin'i kim neden öldürdü, henüz bu sorular yanıtını bulamadı. Ancak aile üyelerinin verdiği çelişkili ifadeler okları amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran'a çevirmiş durumda.

TÜM OKLAR AİLE ÜYELERİNDE

Soruşturma genişletilerek sürerken, arama çalışmalarının yapıldığı sırada aile üyelerinin sistematik şekilde delil karartma eylemi gerçekleştirdiği de tutanaklara girdi.

YANGIN BİLE ÇIKARDILAR... ŞÜPHELİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Amca Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'un tutuklanma gerekçesinde, Narin'i arama çalışmalarının "hedef saptırma maksatlı suni ihbarlarla ve dikkat dağıtıcı eylemlerle akamete uğratılmaya çalışıldığı" tespiti yer aldı. Kararda, "dosyadaki JASAT tutanağına göre 'Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, 2 şahsın 1 kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu, bu ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, jandarmayı Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı, bunların bir kısmının Güran Ailesi'nin bazı üyeleri tarafından yapıldığı" belirtildi.

Narin'in ailesinin 21 Ağustos'ta küçük kızlarıyla ilgili yaptığı kayıp ihbarıyla çalışmalar başladı. Jandarma ekipleri arama çalışmalarına başlarken, köyde 6 saatlik elektrik kesintisi yaşandı. Elektrikleri tutuklu amca Salim Güran'ın arama çalışmalarını engellemek için kestiği iddia edildi.

KUZENİ TERLİKLERİ SAKLADI

Narin'e ait olduğu iddia edilen terlik 22 Ağustos'ta Güran Ailesi'nin evine 2 km mesafede bulunmuştu. Terliğin numarasının 26 olduğu, Narin'in ayak numarasının ise 31 olduğu belirtilmişti. Narin'in kuzeni Muhammed Kaya ifadesinde, Narin'i arama çalışmaları sırasında yol üzerinde terliğin tekini gördüğünü, köye döndüğünde jandarmaya vermeyi unuttuğunu söyledi. Kaya'nın bu tavrı, şüpheli ve delilleri karartma girişimi olarak değerlendirildi. Narin'in terlikleri cansız bedeninin bulunduğu çuvalda çıktı.

Arama çalışmaları sırasında 23 Ağustos'ta bir tarlada yangın çıktı. Yangın ekipler tarafından kısa sürede söndürüldü. Bu yangında Narin'in cansız bedeninin sarıldığı battaniyenin veya başka bir delilin yakılma ihtimali üzerinde duruluyor.

Dosyaya soruşturmayı yürüten JASAT ekiplerinin hazırladığı bir tutanak da girdi. Bu tutanağa göre amca Fuat Güran, Narin'i arama faaliyetindeki jandarma ekiplerine görünmeden yaklaşıp ne konuştuklarını dinlemeye çalıştı. Bunu fark eden jandarma da durumu tutanak ile kayıt altına aldı ve savcılığa gönderdi. Fuat Güran da "suç delillerini yok etmek ve suçluyu kayırmak" suçlamasıyla tutuklananlar arasında...

SORUŞTURMADA YENİ GÖZALTILAR

Soruşturmada yeni şüphe ve deliller ortaya çıktıkça yeni gözaltılar da oluyor. Bu kapsamda pazar günü İsa Kaya ve Şeyma Kaya da gözaltına alındı. Daha önce "delilleri yok etmek ve suçluyu kayırmak" suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Şevket Kaya ve Muhammet Kaya'nın yakını olan bu 2 kişi de aynı suçlamalarla gözaltına alındı. Hediye Güran'ın ifadelerinin de bu iki kişinin gözaltına alınmasında etkisinin olduğu öğrenildi. İsa ve Şeyma Kaya'nın aramalar sürerken yapıtları asılsız ihbarlarla olayın seyrini değiştirmekle suçlanıyor. Yenge Hediye Güran da adliyeye sevkedildi.

ANNEDEN DİŞ ÖRNEKLERİ ALINDI

Soruşturma kapsamında "kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçundan tutuklanan anne Güran'dan, savcılığın talebi üzerine Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesinde ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alınmıştı. Örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Hazırlanacak raporda, aynı suçtan tutuklu Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle anneden alınan örneklerin uyuşup uyuşmadığı tespit edilecek.

SORUŞTURMADA 11 ZANLI TUTUKLANDI

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, aralarında anne yüksel ve ağabey Enes Güran'ın da bulunduğu 11 zanlı tutuklanmıştı.

Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran adliyeye sevk edildi

Kim öldürdü? Narin Güran cinayetinde yeni gelişmeler

Sıla bebek olayında yeni detaylar kan donduruyor!