Koruyucu ailelerle buluştu! Emine Erdoğan: Çocuklarımızın can yoldaşısınız

Yayın Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 11:47:00

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 11:47:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, koruyucu aileler ve çocuklarıyla İstanbul Çocukları Vakfı Koruyucu Aile Şenliği'nde buluştu. Programda konuşan Erdoğan, koruyucu ailelerin çocukların hayat hikâyesini adeta baştan yazdığını kaydetti.

İstanbul Valiliği tarafından "İstanbul Çocukları Vakfı Koruyucu Aile Şenliği" programı düzenlendi. Programa Emine Erdoğan da katıldı.

"ÇOCUK SAYIMIZ BİN 263'E ULAŞTI"

"2002 yılında koruyucu aile yanındaki çocuk sayımız, ülke genelinde 515 iken, bugün ne mutlu ki yalnızca İstanbul'da 1263'e ulaştı." bilgisini veren Emine Erdoğan, "Her biriniz bu hikâyenin başkahramanısınız. Koruyucu aileleri olduğunuz günden itibaren çocuklarımızın ilk öğretmeni, can yoldaşı, rol modellerisiniz." dedi.

Programda konuşan Emine Erdoğan koruyucu ailelerin çocukların hayat hikâyesini yeniden yazdığını söyledi.

UNICEF ile birlikte kimsesiz çocuklara yönelik iş birliğini artırma gayretinde olduklarını belirtti.

Erdoğan, konuşmasının ardından katılımcılarla "Biz büyük bir aileyiz" fotoğrafı çektirdi.

GAZZE'NİN ÇOCUKLARI...

Emine Erdoğan, "İnanıyoruz ki çocuklar, uğruna savaşılacak yegâne hazine, insanlığın ortak emanetidir. Bombalar altında hayatta kalmaya çalışan Gazze'nin çocuklarına, açlıkla mücadele eden Yemen'in çocuklarına, evini defalarca terk etmek zorunda kalan Kırım'ın, Ukrayna'nın çocuklarına dünya bir gelecek borçlu." dedi.

Emine Erdoğan, Gazze'nin çocuklarını hatırlattı. kalıcı barış ve adaletin, ancak dünyanın tüm çocuklarına adil bir gelecek vaat edebildiğinde mümkün olduğunu kaydetti.

Emine Erdoğan, "Bugün Gazze'de, ailesinden hiçbir üyenin sağ kalmadığı ve yaralı olarak kurtarılan çocuk sayısı o kadar yüksek ki, onlara özel bir tanım geliştirilmiş durumda. İsimleri yok, hepsi 'ailesi hayatta kalmayan yaralı çocuk'. Oysa tıpkı tüm kimsesiz kalmış çocuklar gibi savaş hayatlarını gölgelemeden önce onların da bir ismi, hayatı, hayali ve ailesi vardı." ifadelerini kullandı.

Etkinlik alanındaki çocukları ziyaret etti.