KYK Başvuruları ne zaman? Yurtlar öğrenciler için hazır

Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 20:18:00

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 20:18:00

Lisans yerleştirme sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteli olma başarısı gösteren gençleri ve ailelerini barınma telaşı sardı. Türkiye genelindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı KYK yurtlarında da hummalı bir çalışma başlatıldı. KYK yurt başvuruları ise başladı. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor? Detaylar haberimizde...

Çarşaflar serildi son onarımlar yapıldı. Otel konforundaki yurtlar öğrencileri beklemeye başladı. Diyarbakır'da KYK yurtları yeni sezona hazırlandı.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

Lisans yerleştirme sınavının açıklanmasının ardından üniversiteli olma başarısı gösteren gençleri ve ailelerini barınma telaşı sardı. Ailesinden ayrı üniversitede okuyacak öğrenciler, KYK'ya bağlı yurtlara müracaat etmeye başladı.

ÖĞRENCİLER YURTLARA YERLEŞİYOR

Devlet yurtları, sunduğu imkanlarla hem kalacak öğrencilere hem de çocuklarından ayrılacak ailelerin içini rahatlatıyor. Yeni yapılan yurtlar, adeta "beş yıldızlı" otel rahatlığı sunuyor. KYK yurtlarındaki bütün odalarda büro tipi buzdolabı, çalışma masası, kitaplık, sınırsız internet ve 24 saat sıcak su bulunuyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTECEK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 20 Ağustos Salı günü başlatılan KYK başvuruları, 24 Ağustos Cumartesi saat 23.59'da sona erecek.