Narin'in amcasının avukatı Seda Toğrul neden davadan çekildi?

Yayın Tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 17:13:00

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 17:13:00

Diyarbakır'da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcasının avukatı Seda Toğrul, dosyadan çekildi... Toğrul, "Bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim." dedi...

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili araştırmalar, çalışmalar devam ediyor.

Narin cinayetinin baş şüphelisi ve "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanan amca Salim Güran'ın Avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini açıkladı.

Avukat Seda Toğrul yaptığı yazılı açıklamada "Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Anayasa'nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevini üstlendiğini kaydetti...

BAKANLIK NARİN DAVASINA MÜDAHİL OLACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Narin davasına müdahil olacaklarını açıkladı. Göktaş, faillerin en ağır cezayı alarak hukuk ve millet önünde hesap vereceğini söyledi. "Siyaset malzemesi haline getirilmesine izin vermeyiz." dedi.

Danıştay eğitim tesisinde düzenlenen programda konuşan Göktaş, vahşice öldürülen narin için "Adaletin tecelli etmesi boynumuzun borcudur." dedi.

Bakanlık, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.