Safra ve karaciğerinizin onarıcısı adeta yağlanmayı sıfırlıyor

Yayın Tarihi: 12 Ekim 2024 Cumartesi 12:24:00

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2024 Cumartesi 12:24:00

Safra ve karaciğerinizde yağlanma oluyorsa mutlaka yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Karaciğer ve safra sağlığını koruyan enginar bağırsakların düzenli çalışmasından karaciğer ve safra yağlarının atılmasında ve karındaki şişliğin azalmasında çok faydalı bir sebzedir İşte detaylar

Günümüzde safra ve karaciğer sağlık sorunu olanlarda özellikle sindirim ve hazım sorunu çok oluyor.Dünya genelinde yetiştirilen enginarın en önemli üreticileri İspanya ve İtalya'dır. Ülkemizde ise Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yapılan üretimin büyük çoğunluğunu Ege ve Marmara bölgeleri karşılamaktadır.

Enginar karaciğer, safra kesesi, böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağladığı biliniyor.Enginar; fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum ve çinko açısından oldukça zengin bir sebze. Bunun yanında A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerine de sahip olan enginarın içeriğinde yüksek oranda protein yer alıyor. Kalp kasını da güçlendiren enginar, kalbin de rahat çalışmasını sağlar.

ENGİNARIN FAYDALARI NELERDİR?

Kolesterol seviyesini dengeler.

Kan basıncını düzenler.

Karaciğer sağlığına iyi gelir.

Sindirim sağlığını iyileştirir.

İrritabl bağırsak sendromu semptomlarını hafifletir.

Kan şekerini düşürür.

Bulantı, kusmayı yatıştırabilir.

Hazımsızlık, spazm ve gazı azaltır.

ENGİNAR NASIL YENİRSE DAHA FAYDALI OLUR?

Enginar çiğ olarak da tüketilebilir. Öyle ki 40 gün boyunca düzenli olarak tüketildiği takdirde karaciğeri yenilemektedir. Dilerseniz çiğ enginarın üzerine limon sıkarak da tüketebilirsiniz. Çiğ olarak tüketimi vitaminleri kaybetmemesi yönünden size artı bir avantaj sağlayacaktır.

KARACİĞER TEMİZLİĞİ İÇİN ENGİNAR NASIL TÜKETİLMELİ?

Taze olarak ulaşabildiğimiz enginarı, haşlayıp salatalara ekleyerek ya da zeytinyağlı olarak ya da pirinç-bulgur karışımı ile içini doldurup dolma haline getirerek yapraklarından da faydalanabilirsiniz.