Son dakika: Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! Olumsuz bir durum var mı? İşte gelişmeler...

Yayın Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 10:04:00

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 10:04:00

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD, deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kahramanmaraş Valisi Mükerrer Ünlüer, saha tarama çalışmalarının tamamlandığını, can ve mal kaybının söz konusu olmadığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem Gaziantep'te de hissedildi.

AFAD açıklamada bulundu:

Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis Ve Şanlıurfa'da da hissedildi. Sarsıntının ardından bazı vatandaşların ev ve iş yerlerinden açık alana çıktıkları görüldü.

CAN VE MAL KAYBI BULUNMUYOR

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saha tarama çalışmalarının tamamlandığını, can ve mal kaybının söz konusu olmadığını bildirdi.

"ARTÇI DEPREM SINIFINDA DEĞERLENDİRİLEBİLİR"

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Bu büyüklükteki depremler can ve mal kaybı oluşturan depremler değil. Depremin yerine baktığımız zaman 6 Şubat depremindeki yüzey kırıkları üzerinde geliştiğini görüyoruz. Artçı deprem sınıfında değerlendirilebilir." dedi.

Sözbilir, "Biz bölgedeyiz. Çalışmaları yapıyoruz. Bugünkü depremin olduğu yerin hemen doğusundaki fay üzerinde hendekler açarak faydan bilgi toplamaya çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

BAKAN KURUM'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da "Geçmiş olsun" mesajı paylaştı. Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz" açıklaması yaptı.

"AFAD VE İLGİLİ KURUMLARIMIZ SAHA TARAMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarını sürdürdüğünü belirten Yılmaz, "Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadesini kullandı.

"RABB'İM ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ HER TÜRLÜ AFETTEN MUHAFAZA ETSİN"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." ifadelerini kullandı.