0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2021 Pazar 08:30:00 - Güncelleme:18 Nisan 2021 Pazar 08:30:00

Diyet ve stres SİVİLCE nedeni

Çok sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birinin sivilce olduğunu söyleyen uzmanlar, "Diyet ve stres akne oluşumuna etki edebiliyor" dedi.

Çok sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birinin sivilce olduğunu söyleyen uzmanlar, "Diyet ve stres akne oluşumuna etki edebiliyor" dedi. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Behram Danış, "Türk toplumunda, ergenlik döneminde sık görülse de hem kadında hem erkekte, her yaşta görülen bir hastalıktır. Gençlerde daha sık görülüyor. Genellikle ergenliğin ilk belirtisi olarak ortaya çıktığından halk arasında ''ergenlik sivilcesi '' olarak isimlendirilir. Sıklıkla yüz olmak üzere derinin yağlı bölgelerine sırt, göğüs, omuz ve kol üst bölgelere yerleşir. Akne oluşumunda sadece tek bir faktör etkili değildir. Genetik yatkınlık, hormonlar, propionibacterium acnes isimli bakteri önemli rol oynar. Artan yağ salgısı, kıl folikülündeki keratinositlerin aşırı çoğalması ve propionibacterium acnes ile bakteriyel kolonizasyon akne hastalığının temel nedenidir" ifadelerini kullandı.

Etiketler : sitres diyet sivilce propionibacterium acnes
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX