Maden suyunu asla böyle tüketmeyin! Yıllardır yanlış içiyormuşuz…

Yayın Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 09:51:00

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 09:51:00

Maden suyu pek çok kimse tarafından severek tüketilen en sağlıklı içeceklerin başında geliyor. Öte yandan faydalı olduğu düşüncesiyle içilen maden suyunun nasıl tüketildiği de oldukça önemli. Detaylar haberimizde…

Maden suyu her ne kadar faydalı içeceklerden biri olarak nitelense de tüketim şekli de insan sağlığı açısından oldukça önemli.

Düzenli aralıklarla tüketilen maden suyu vücudun ihtiyaç duyduğu mikro bileşenlerin alınması noktasında oldukça etkili. Öte yandan içerdiği kalsiyumla kemik ve diş sağlığına da iyi geldiği bilinen maden suyu yanlış tüketiliyor olabilir. Peki insan sağlığı açısından çok faydalı olan maden suyu nasıl tüketilmeli?

MADEN SUYU BARDAĞA KONULMAMALI

Uzmanlar maden suyunun bardaktan içilmesini önermiyor. Bu durum, birçok tüketici tarafından şaşkınlıkla karşılanırken birçoğuna "Yıllardır yanlış biliyormuşum" dedirtiyor.

İnsan sağlığına olan faydasıyla bilinen maden suyundan maksimum faydayı elde edebilmek için maden suyu bardağa dökülmeden kendi cam şişesinde tüketilmeli. Zira maden suyu bardağa döküldüğünde köpürebilir. Köpüren maden suyu içeriğindeki gazın açığa çıkmasına neden olacaktır.

MADEN SUYUNUN FAYDALARI

Kan basıncını dengeler.

Kemik ve diş sağlığının güçlendirir.

Mide asidini dengeler.

Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Kolajen üretiminin desteklenmesine yardımcı olur.