Sarı soğan mı kırmızı soğan mı faydalı?

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 13:44:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 13:44:00

Soğan mutfağın demirbaşı. Her yemekte ya da mezede kullanılan soğanın birçok çeşidi mevcut. Peki, sizce sarı soğan mı faydalı kırmışı soğan mı? Gelin birlikte bakalım…

Sarı soğan, kırmızı soğan, beyaz soğan... Şeklinde devam eden birçok soğan çeşidi var. Peki, ama hangisi ne için kullanılır biliyor musunuz?

Soğan çeşitlerini görenler sarı soğan mı kırmızı soğan mı faydalı diye araştırıyor. Mutfakta en çok tercih edilenlerin başında sarı soğan geliyor. Sebebi genelde lezzetten oluyor. Fakat tek neden bu değil. İşte soğan çeşitlerinin faydaları ve detayları...

Kişilik testi! Resimde ilk karpuz mu uçak mı gördün? Bencil misin faydacı mı belli oluyor

1. SARI SOĞAN

Sarı soğan yemeklerin lezzeti açısından önemlidir. Bu yüzden güveç, sos, çorba, kebap gibi birçok çeşitte sarı soğan lezzeti ayırt edilir. Kolayca karamelize edilebilir ve tatlandırmak için baharatlı tariflerle birleştirilebilir. Sarı soğan tadı diğerlerine göre daha hassastır. Kırmızı soğandan daha uzun süre dayanırlar. Işıktan uzak, serin ve kuru bir yerde saklanır.

BEYAZ SOĞAN

Beyaz soğan, genellikle küçüktür ve ince bir kabuğu vardır. Bu nedenle çok çıtır olma özelliğine sahiptir. Gözleri biraz tahriş eden güçlü bir koku yayar, ancak tadı sarı soğandan daha yumuşak ve daha az keskindir. İnce dilimlendiğinde salatalara lezzet verir.

KIRMIZI SOĞAN

Pembe ile morun ortasında yer alan "kırmızı soğan" adı verilen bu çeşit, bazen daha yoğun olsa da sarı soğana oldukça benzeyen bir tada sahiptir. Derisi biraz daha az hassas ve etlidir. Bu soğan çıtır olduğu için salatalarda, sandviçlerde ve hamburgerlerde çiğ olarak rahatlıkla yenir.

Diyabete kaya gibi kahvaltılık! Canan Karatay'ın nefis soğanlı tarifi

Çamaşır makinesinde limonun ne işi var demeyin!